Produse zaharoase, oprite de la comercializare

212

dulciuriChiar în pragul Sărbătorilor Pascale, inspectorii Protecţiei Consumatorului au dat iama în magazine şi nu mare le-a fost mirarea ca verificările să se lase cu sancţiuni în urma găsirii unor produse cu nereguli.

Comisarii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Gorj au întreprins în perioada premergătoare Paştelui, o serie de controale la un număr de 20 de operatori economici din municipiile Târgu-Jiu şi Motru, şi din oraşul Rovinari. Din păcate, 15 dintre operatorii economici au fost găsiţi cu nereguli, astfel că valoarea sancţiunilor contravenţionale aplicate de inspectorii CJPC a fost de 22.000 de lei.

“Am oprit temporar de la comercializare un număr de 13 kilograme de produse zaharoase, deoarece prezentau etichetare necorespunzătoare. Măsura a fost luată până la lipirea unor noi etichete care să corespundă standardelor în vigoare. De asemenea, alte 11 kilograme de produse preparate din carne şi ouă au fost oprite definitiv de la comercializare deoarece prezentau termen de valabilitate expirat sau nu prezentau ştanţarea termenului pe ambalajele produselor cu pricina”, a declarat Mihaela Răducan, comisar-şef al CJPC Gorj.

Reclamaţii puţine

mihaela raducanTotodată, în zilele Sărbătorii Înălţării Domnului, pe numărul de telefon fix al CPC Gorj, sesizările nu au venit în număr mare ca în alţi ani, şi, spre surprinderea comisarilor, puţinele solicitări nu s-au referit la produsele care aveau legătură cu Paştele.

“Dintre sesizările venite pe numărul instituţiei, am reţinut trei dintre acestea pentru a le rezolva în cursul acestei săptămâni, după ce reclamanţii vor veni cu actele cerute de noi în urma consilierii telefonice atunci când au făcut sesizarea”, a precizat Mihaela Răducan.

Una dintre sesizări se referea la nefuncţionarea semnalului cablu-tv în mediul rural, o alta era legată de neîncheierea unui contract de telefonie mobilă, iar o alta a venit tot din mediul rural şi care nu intră sub incidenţa CJPC Gorj. „Cele două sigur le vom rezolva, însă în cazul ultimei nu avem ce face. Aceasta din urmă se referea la neaprovizionarea cu cantitate suficientă de pâine la magazinul dintr-un sat”, a mai spus comisarul-şef al CJPC Gorj.

Controale preventive

Faptul că în acest an, Sărbătorile Pascale nu au fost umbrite de o avalanşă de sancţiuni şi de produse specifice Paştelui găsite cu nereguli, se datorează controalelor efectuate de comisarii CJPC încă cu câteva săptămâni înaintea Paştelui.

“În perioada premergătoare Paştelui, am desfăşurat acţiuni de control privind calitatea şi modul de comercializare a produselor specifice precum derivatele din carne, ouă, vopsea de ouă, produse de patiserie, vin şi băuturi răcoritoare. Am verificat starea ambalajelor, modul de respectare a condiţiilor de depozitare şi comercializare, încadrarea în data durabilităţii minimale stabilită de producător, modul de indicare a preţurilor, respectarea prevederilor legale referitoare la etichetarea produselor alimentare, precum şi respectarea temperaturilor la transportul, expunerea şi comercializarea produselor”, a mai spus Mihaela Răducan, şefa unităţii.

Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here