Procurorii au trimis, din nou, în instanță dosarul de delapidare al fostului director al SNLO

542

După ce au remediat actul de sesizare a instanței, procurorii Parchetului de pe lângă judecătoria Târgu-Jiu au retrimis dosarul supranumit ”Masa Caldă” la Tribunalul Dolj. Magistratul de caz a fost cel care le-a cerut să descrie ”în concret faptele care fac obiectul trimiterii în judecată cu indicarea numărului de acte materiale și a datei săvârşirii acestora pentru toţi inculpaţii”. Următorul termen va avea loc pe 25 ianuarie, la Tribunalul Dolj. ”Amână cauza la data de 25 ianuarie 2017, la ora 13.00, pentru a da posibilitatea inculpaților și părții civile să studieze actul de sesizare a instanței astfel cum a fost remediat prin încheierea din data de 23 noiembrie 2016”, au stabilit judecătorii din Bănie.
Daniel Burlan, fostul director al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO), a fost trimis în judecată în luna iunie. În total, 23 de persoane, foşti sau actuali angajaţi ai CEO, au fost deferite Justiției în cauza care a vizat decontarea ilegală a unor porţii de mâncare de către compania din minerit, respectiv infracţiunea de delapidare.
Daniel Burlan şi administratorul Cazare Cantine Motru, Alexandru Ciorecan, au fost şi reţinuţi pentru 24 de ore, în timpul cercetărilor. Inculpați în dosar mai sunt și: Vasile Ogârlaci, Daniel Olaru, Vasile Crețan, Mircea Mezinca, Sorin Ioan Iovan, Florentin Nicu Gheorghescu, Vasile Râbu, Ion Ghiga şi alţii. Aceeași calitate o are și Cazare Cantine Motru, prestator contractual al serviciilor de maså, care ar fi “asigurat masă caldă și alte alimente altor persoane decât celor îndreptățite și în alte împrejurări decât cele legale, ajutând reprezentanții unităților miniere la comiterea infracţiunii de delapidare, cauzând un prejudiciu la SNLO, la acea vreme, de 2.810.813, 3 lei”. Primul pe lista celor trimisi în judecată este Daniel Burlan. “Prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu s-a dispus printre altele, trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor. (…) Burlan Daniel, în perioada 11.01.2009-31.05.2012, în calitate de director general şi implicit gestionar de drept al bugetului de venituri şi cheltuieli al SNLO a dispus şi a acceptat decontarea din fondurile societăţii cu capital majoritar de stat, prin intermediul conturilor subunitatilor miniere, a sumelor destinate plăţii unor prestaţii efectuate în mod nelegal şi fără baza contractuală către SC Cazare Cantine SA Motru, decontarea meselor servite de persoane care nu erau îndreptăţite, inclusiv sportive, cauzând un prejudiciu de 2.180.798, 8 lei”, se preciza în rechizitoriu, înainte de modificările efectuate de procurori.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here