Procesiune cu torţe, în cinstea lui Brâncuşi

285

Începând din seara de 15 martie, în cadrul Ansamblului Sculptural Constantin Brâncuşi va avea loc o procesiune cu torţe, în cinstea sculptorului. La manifestare vor participa toţi preoţii din Târgu-Jiu alături de 70 de studenţi, de la 23 de centre universitare din ţară. Evenimentul cultural este organizat de Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români.

În această seară de la ora 20:30, are loc o procesiune cu torţe în cinstea marelui sculptor Constantin Brâncuşi. Evenimentul cultural este organizat de Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români şi vor participa studenţi din toată ţara, îmbrăcaţi în haine populare. La manifestare au fost invitaţi toţi preoţii din judeţul Gorj. După această procesiune se va merge la Casa Armatei unde vor fi rostite trei prelegeri şi se va viziona un film despre viaţa marelui sculptor.
Organizatorii spun de asemenea că cei 70 de studenţi care vor participa la eveniment vor vizita şi Casa Memorială a lui Constantin Brâncuşi de la Hobiţa.
Şi autorităţile locale vor comemora, 56 de ani de la trecerea în nefiinţă a sculptorului Constantin Brâncuşi prin diverse manifestări.
A.Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here