Proces de corupție pentru un procuror gorjean

321

Un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, originar din Gorj, a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, el fiind acuzat că ar fi cerut la sfârșitul anului trecut o șpagă de peste un sfert de milion de euro. Cătălin Ceort este cel pe care DNA l-a monitorizat pas cu pas în perioada sărbătorilor de iarnă, după ce un afacerist s-a plâns de șpaga uriașă care îi era cerută. Banii urmau să ajungă la procurorul gorjean prin intermediul unui avocat, Victor Ignat, care trebuia să primească și el o parte din suma respectivă.

“În cursul lunii decembrie 2016, inculpatul Ceort Cătălin Nicolae, în calitate de procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția Urmărire Penală și Criminalistică, în mod indirect, prin intermediul inculpatului Ignat Victor, a pretins suma de 260.000 euro de la un om de afaceri (martor în cauză), cercetat pentru comiterea unor infracțiuni de evaziune fiscală și spălare de bani într-un dosar penal aflat în instrumentarea magistratului. Acești bani au fost pretinși de inculpatul Ceort Cătălin Nicolae în legătură cu îndeplinirea unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu sau în legătură cu un act contrar acestor îndatoriri, în sensul adoptării unei soluții favorabile față de martor în cauza respectivă. La data de 27 decembrie 2016, în scopul arătat mai sus, inculpatul Ignat Victor a primit de la omul de afaceri suma de 30.000 euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, se arată într-un comunicat al DNA.
Procesul lui Ceort și Ignat se va desfășura la Înalta Curte de Casație și Justiție. În trecut, Ceort a condus Institutul Național de Expertize Criminalistice, iar la un moment dat a dorit să fie detașat la Ministerul de Externe.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here