Proces câștigat de CNADNR, Continuă lucrările la varianta de ocolire a municipiului Târgu-Jiu

276

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) a obținut o decizie definitivă, la Înalta Curte de Casație și Justiție, în procesul intentat de notarul Silvia Badea, cu privire la exproprierea imobilelor aflate pe amplasamentul noii variante de ocolire a municipiului Târgu-Jiu. Notarul Badea și alți proprietari de terenuri din zonă solicitau în instanță anularea autorizației de construire a centurii.

Târgujienii din Drăgoieni au cerut, anul trecut, schimbarea amplasamentului variantei de ocolire a municipiului Târgu-Jiu. Inițiativa a aparținut notarului Silvia Badea, unul dintre proprietarii afectați de construirea drumului, care în doar două zile a strâns peste o sută de semnături în acest sens.
Silvia Badea deține un teren de 30.000 mp, pe care l-a achiziționat cu 6 euro/mp, dar i s-a oferit o despăgubire de 1,29 lei.
După un an, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) a obținut o decizie definitivă, la Înalta Curte de Casație și Justiție, în procesul intentat de notarul Silvia Badea. “Lucrarea a fost suspendată în urmă cu mai bine de un an. Podul era realizat 50% atunci când s-au stopat lucrările, existând riscul major de a se degrada, asta însemnând costuri suplimentare pentru finalizare. Până acum ar fi fost gata.”, a confirmat Cristi Tudor, reprezentantul Secției Drumuri Naționale Târgu-Jiu.

Ședință la Prefectură pentru soluționarea problemelor privind exproprierea
În cursul acestei zile va avea loc, la sediul Prefecturii Gorj, o întâlnire cu reprezentanți ai Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, ai primăriilor și ai altor instituții. Aceștia vor căuta soluții pentru problemele privind exproprierile. „În continuare, joi avem ședință la prefectură pentru soluționarea tuturor problemelor apărute la exproprierea imobilelor de pe culoarul variantei de ocolire a municipiului; vor participa 2 consilieri ai premierului, reprezentanți ai ANCPI, ai CNADNR și ai primăriilor”, a precizat Tudor.
Varianta de de ocolire are o lungime totală de circa 20 de km și presupune două tronsoane: varianta Est asigură legăturile pe partea de est între Filiași (DN66), Râmnicu Vâlcea (DN67) și Petroșani (DN 66) și are o lungime de 14.909 metri; varianta Vest asigură legăturile pe partea de vest între Filiași (DN66), Drobeta Turnu Severin (DN67) și Băile Herculane (DN 67D) și are o lungime de 5.078 metri.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here