Prins sub malul de pământ al rețelei de canalizare

131

Un muncitor de 46 de ani a murit luni seara la marginea municipiului Târgu-Jiu după ce a fost surprins la o adâncime de patru metri de un mal de pământ, el lucrând la modernizarea rețelei de canalizare a orașului. Incidentul s-a produs în zona sensului giratoriu de la podul spre Turcinești, angajații unei firme patronate de omul de afaceri Constantin Râsu lucrând aici de mai multe zile pentru a introduce în pământ tuburile de canalizare, lucrarea fiind finanțată din fonduri europene.
Dorel Cărăvan a fost acoperit complet de pietriș și bolovani căzuți în șanțul adânc, la fața locului venind mai multe echipaje de descarcerare și de la Ambulanța Gorj, operațiunea de scoatere la suprafață a bărbatului durând mai mult de o oră. Conform lt col Serafim Văideanu, de la ISU Gorj, membrii echipelor de intervenție au fost și ei în pericol, lucrarea executată de muncitori nefiind asigurată de panouri de protecție, o nouă alunecare de pământ putând să se producă în orice moment. Din fericire acest lucru nu s-a întâmplat, deși în zona în care s-a produs incidentul se circulă intensiv, traficul nefiind oprit nici în momentul în care pompierii și medicii au intervenit pentru a-l scoate pe mal pe muncitorul respectiv.
Medicii din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Gorj au făcut manevre de resuscitare pe parcursul a 40 de minute, însă eforturile acestora au fost zadarnice. La fața locului a fost prezentă și fata bărbatului, care, cu lacrimi în ochi, i-a implorat pe medici să facă tot ce pot pentru a-i readuce tatăl la viață. În cele din urmă, muncitorul a fost declarat decedat, fiica sa primind și ea îngrijiri medicale după ce a aflat teribila veste. Trupul neînsuflețit al bărbatului a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Gorj, polițiștii și inspectorii de muncă deschizând fiecare câte o anchetă pentru a stabili împrejurările în care s-a produs moartea muncitorului.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here