Primul producător român, în cursa pentru premiul OSCAR

191

Ada Solomon este primul producător român în cursa pentru premiul OSCAR la categoria cel mai bun film străin, cu pelicula “Toni Erdmann”, în regia lui Maren Ade.  Lungmetrajul, filmat aproape integral în România, este singura peliculă lansată în 2016 inclusă în TOP 100 cele mai bune filme ale secolului 21 de către BBC Culture. “Pentru mine este extraordinar că peste 700.000 de spectatori din Germania, și peste 500.000 de spectatori din Franța au făcut cunoștință prin intermediul acestui film cu o seamă întreagă de actori români, cât și cu un personaj cheie al acestei povești: orașul București, o prezență extrem de puternică în film și dintr-o complet altă perspectivă decât cea pe care suntem obișnuiți să o vedem pe marele ecran. Sunt mândră că am fost parte a acestei experiențe și sper că voi mai avea parte de proiecte de asemenea forță”, declară producătorul Ada Solomon.

“Toni Erdmann” spune povestea lui Winfried, un tată excentric, ajuns la pensie și pus mereu pe glume, care hotărăște să îi facă o vizită surpriză fiice sale, Ines, o femeie de carieră serioasă, care lucrează la un proiect important ca strateg corporatist în București.

Evenimentul va avea loc pe 26 februarie 2017 la Teatrul Dolby din Hollywood, Los Angeles, potrivit unui conumicat de presă Hi Film Productions. (A.C.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here