Primii participanți înscriși la ‘‘Arte Mici’’ sunt din America, Germania și Gorj

720

O nouă ediție a Salonului de Pictură „Arte Mici” și-a deschis porțile. Lucrările vor fi expediate direct sau prin poștă în ambalaje corespunzătoare, până la data de 29 februarie 2016 (data poștei). Ceremonia de premiere va avea loc în martie. Deja primele lucrări au sosit, acestea provenind de la mici artiști din America, Germania și din județul Gorj.

SALONUL DE PICTURĂ “ARTE MICI” (eveniment clandestin de formă, pată şi culoare) este organizat de Florin Preda-Dochinoiu, PRIMĂRIA MUNICIPIULUI MOTRU, CASA DE CULTURĂ A MUNICIPIULUI MOTRU, UNIUNEA ARTIȘTILOR PLASTICI MOTRU, Asociația ,,ȚARA NOASTRĂ, CASA NOASTRĂ”, A.C.S.R.P.P., Cotidianul „Gorjeanul” și Publicația ,,GAZETA DE MÂINE (spațiu liber pentru curajul românilor de pretutindeni) “, urmând ca până în martie, când are loc ceremonia de premiere, să li se alăture organizatorilor şi alţi parteneri. “Această ediție este deschisă artiștilor români, de pretutindeni și din Republica Moldova, să între 3 și 15 ani, fiind organizată pe trei grupe (3-6 ani, 7-10 ani și 11-15 ani ) numai pentru secțiunea PICTURĂ (acuarelă, tempera, guașe, acrilic, ulei și tehnică mixtă). Orice temă și tehnică este admisă, pentru a putea permite fiecărui artist să aleagă acel sector al creației care îl reprezintă cel mai bine. Se recomandă ca artiștii să prezinte câte două lucrări (dimensiune minimă 29×20 cm), pentru a permite juriului o judecată cât mai obiectivă în acordarea premiilor. Deja avem câteva lucrări înscrise și acestea sunt de la participanți din Germania, America și din județul Gorj”, confirmă Florin Preda-Dochinoiu, inițiatorul Salonului de Pictură “Arte Mici”.

Înscrieri până pe 29 februarie
Lucrările vor fi expediate direct sau prin poștă în ambalaje corespunzătoare, până la data de 29 februarie 2016 (data poștei) pe următoarea adresă: CASA DE CULTURĂ A MUNICIPIULUI MOTRU, strada arte mici (1)MACULUI, nr.29, municipiul MOTRU, județul GORJ, cod postal 215200, ROMÂNIA, cu mențiunea: PENTRU SALONUL DE PICTURĂ ,,ARTE MICI”.
Pe spatele fiecărei lucrări se vor menționa: numele artistului; vârsta (data nașterii); titlul lucrării; tehnica; dimensiunile; anul de realizare; numărul de telefon sau adresa de e-mail, pentru contact; adresa unde locuiește micul artist.
Florin Preda spune că această ediție este deschisă artiștilor români de pretutindeni şi din Republica Moldova.
Pentru artiștii din diasporă și Republica Moldova, pentru scurtarea timpului, lucrările pot fi trimise în format digital pe adresa de e-mail artemici@yahoo.com (purtând aceleași însemnări: – numele artistului, vârsta (data nașterii), titlul lucrării, tehnica, dimensiunile, anul de realizare, adresa de e-mail – <obligatoriu>, adresa unde locuiește, urmând ca ulterior, de comun acord cu organizatorii, să fie expediate direct sau prin poştă, în ambalaje corespunzătoare, pe aceeași adresă.

Lucrări examinate online
Membrii juriului vor examina, online, lucrările participanților și vor desemna câștigătorii. Lucrările vor fi expuse de organizatori pe pagina artemici.gazetademaine.ro sau artemici.ro, la rubrica ,,ARTIȘTI arte mici (3)PARTICIPANȚI LA SALONUL DE PICTURĂ “ARTE MICI” 2016”.
Ceremonia de premiere va avea loc în luna martie, în municipiul Motru, județul Gorj. Se vor acorda câte trei premii pentru fiecare categorie de vârstă, alte premii speciale și ,,MARELE PREMIU ARTE MICI”.
Organizatorii vor contacta fiecare artist câștigător în parte, telefonic sau pe adresa de e-mail. Premiile neridicate la Festivitatea de premiere vor fi trimise de organizatori în termen de trei luni, prin curierat rapid sau POȘTĂ ROMÂNĂ, taxele urmând a fi suportate de artiștii câștigători.
arte mici (4)Membrii juriului sunt: Nicolae Maniu (Paris, Franța), dr. Ioan Traian Mârza (Alba-Iulia, România), Michael Lassel (Fürth, Germania), Claudia Mandl (Montreal-Canada), Alexandra Maciac (Veneția, Italia), Daciana Ungureanu (Novaci, România) şi Florin Preda-Dochinoiu (Motru, România).
Lucrările acestui salon nu se restituie.
Organizatorii îşi rezervă dreptul la fotografierea şi imprimarea pozelor după lucrări în vederea publicării sau în orice alt scop.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here