Primarul Mazilu, obligat să facă pe gunoierul la Cărbuneşti

129

MAZILUTârgu-Cărbuneşti este un oraş mic, iar autorităţile locale îşi doresc să-l transforme într-o urbe cu pretenţii europene. Eforturile acestora sunt, însă, zadarnice, întrucât lipsa de educaţie a unora dintre cetăţenii săi se observă cu ochiul liber şi îi dezgustă pe vizitatori. Astfel de elemente ale societăţii nu au învăţat încă unde se aruncă gunoiul, preferând să-l lase împrăştiat, la întâmplare, şi nu să-l pună în tomberoane, aşa cum trebuie.

La Târgu-Cărbuneşti există o firmă de salubritate care, teoretic, ar trebui să ţină oraşul curat. Totuşi, sunt zone unde gunoiul poate fi observat aruncat pe lângă tomberoane, sau chiar pe aleile dintre clădiri. De vină pentru această situaţie sunt, în primul rând, cei care îl aruncă unde nu trebuie, dar şi cei care nu se grăbesc să-l strângă, deşi asta le este meseria – angajaţii firmei de salubritate.

Cetăţenii de bună credinţă, deranjaţi de gunoaie

Locatarii deranjaţi de mirosul gunoiului neridicat la timp, dar şi de aspectul de ghenă din anumite P2238194zone ale oraşului Târgu-Cărbuneşti ne-au sesizat această situaţie şi au sperat că mediatizând-o se va rezolva. „Locaţia este cabinetul notarului public Cezarina; se face o străduţă pe lângă el, spre calea ferată. Acolo sunt împrăştiate tot felul de chestii, inclusiv haine second hand şi alte deşeuri care zac pe jos pe o suprafaţă de 4 mp. Să nu mai vorbim de ghenele de gunoi care dau pe afară şi de jur împrejur, mai ales că scot câinii gunoiul din ele. Situaţia este cu atât mai deranjantă mai ales că există firmă de salubrizare, care încasează banii în avans pentru gunoi şi cer pentru tot anul sau pentru 6 luni, în avans, preţul fiind de 10 lei pe lună, indiferent câţi membrii sunt în familie. La câţi bani ia, ar trebui să fie lună oraşul”, explică locatarii nemulţumiţi. Aceştia mai pun că „unde este un bloc de garsoniere, în spatele lui şi paralel cu calea ferată, unde sunt ghenele, lângă ANL cei de la salubritate mai strâng la tomberoane, dar aici lângă notariat este de mult timp gunoiul pe jos. Tot am sperat că strâng, dar se pare că nu au timp”. Totodată, oamenii spun că îşi pun speranţele în primarul Mihai Mazilu, pentru că „el este de bună-credinţă şi se implică în rezolvarea problemelor, dar nu le cunoaşte nici el pe toate”.

Mazilu a început rezolvarea problemei

Sesizat de noi în privinţa acestei situaţii neplăcute din oraşul pe care-l gospodăreşte, primarul Mihai Mazilu s-a arătat surprins şi a promis că va cerceta şi că dacă se adeveresc cele sesizate se vor lua măsuri imediate. „Nu ştiu de această situaţie, dar chiar acum voi merge acolo şi dacă e aşa cum spuneţi luăm măsuri imediat”, a spus Mihai Mazilu, edilul oraşului Târgu-Cărbuneşti. Ajuns la faţa locului, Mazilu a constatat că într-adevăr cele sesizate erau reale. „Este un container acolo de 4 metri cubi şi e plin doar pe jumătate. De jur împrejur sunt gunoaie, pentru că oamenii le-au aruncat în container doar pe o parte, pe partea cealaltă aruncându-le pe lângă acesta, împrăştiate. Am vorbit cu cei de la salubrizare şi în după-amiaza asta rezolvăm problema”, explica Mihai Mazilu în cursul zilei de vineri, 5 august. Într-adevăr, aşa cum susţineau şi cetăţenii care ne-au făcut cunoscută situaţia gunoaielor din Târgu-Cărbuneşti, primarul Mazilu se implică în soluţionarea tuturor problemelor, deşi despre unele află cu întârziere, însă măsurile aplicate sunt imediate şi sigure. Rămâne de văzut dacă şi cetăţenii, mai puţin educaţi, vor conştientiza că un oraş curat este un oraş sănătos şi vor acţiona în consecinţă.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here