Primarul Hanu este împotriva eutanasierii câinilor comunitari

111

hanu cainiProblema câinilor vagabonzi este întâlnită în toate localităţile, dar cu precădere în oraşe. Autorităţile locale din municipiul Motru au căutat soluţii pentru rezolvarea acestei probleme, fără a fi nevoie să se ucidă câinii. De altfel, primarul Dorin Hanu spune să este total împotriva eutanasierii.

La oraş câinii ajung pe stradă aruncaţi fiind de cei care nu mai au nevoie de ei. Ei sunt aduşi cu maşinile şi, mai nou, chiar cu trenul. Dorin Hanu, primarul municipiului Motru spune că în ultima vreme a observat că „dimineaţa, din tren coboară mai mulţi câini decât oameni”. Odată ajunşi pe străzi, câinii se înmulţesc haotic şi astfel problema lor se acutizează.

Totuşi, edilul Dorin Hanu susţine că aceşti câini comunitari nu trebuie ucişi, pentru că Dumnezeu le-a dat viaţă şi nu noi oamenii suntem în măsură să le-o luăm. „Din experienţa pe care am avut-o de când sunt la Primărie vă spun că trebuie să umbli la cauză. Dacă nu umbli la cauză nu rezolvi problema. Eutanasierea câinilor nu este o soluţie; ei se înmulţesc în continuare, dacă nu se umblă la sterilizarea lor, lăsarea lor în habitatul propriu şi nu se implică toţi factorii care au posibilitatea de a rezolva această problemă şi noi comunităţile locale, dar în primul rând Direcţia Veterinară prin medicii specialişti: noi le dăm sprijinul, le dăm bani le punem la dispoziţie logistica. Până nu se rezolvă această problemă şi nu toţi cei care au puterea de a se implica în acest proiect, problema câinilor comunitari nu se va rezolva.

Eutanasierea nu este o soluţie, o spun cu mâna pe suflet. Eu cred că Dumnezeu a dat viaţa pe pământ”, a mărturisit Dorin Hanu, primarul municipiului Motru.

La Motru, 500 de câini sterilizaţi

În ceea ce priveşte activitatea desfăşurată de către Primăria Motru, legată de gestionarea câinilor comunitari, facem precizarea că a fost încheiat un contract cu o fundaţie specializată în sterilizarea câinilor. La Motru au fost sterilizaţi aproximativ 500 de câini comunitari.

De asemenea, potrivit autorităţilor locale motrene se are în vedere prevederea în bugetul pe anul viitor a sumelor necesare pentru construirea unui adăpost cu o capacitate de aproximativ 100 de câini.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here