Primarul Gogălniceanu: “Firma care face canalizarea în Turcineşti, pusă la plata unei chirii exagerate de către Consiliul Local”

488

O parte dintre consilierii locali din Turcineşti au impus într-o şedinţă de CL, care a avut loc la începutul acestei săptămâni, o taxă exagerată pentru chirie, firmei de construcţii care execută investiţia de canalizare a comunei. Aleşii în cauză au stabilit să lase angajaţii SC Moni Implex SRL din Haţeg în casa Berindei, aparţinând domeniului public al comunei, dar pentru o chirie lunară de 1000 de lei, cu condiţia ca lucrările de reabilitare şi modernizare ale imobilului să se facă exclusiv din banii societății respective. Firma a renunţat la solicitare, urmând să caute găzduire, contra cost, la vreo familie de pe raza localităţii.

Consilierii din Turcineşti ştiau că în casa respectivă, donată comunităţii de învăţătorul Berindei, trebuie făcute investiţii urgente, care pot depăşi 20.000 de lei, deoarece imobilul nu are încălzire, nu este branşat la apă şi nu are grup sanitar în incintă. Cu toate acestea, o parte dintre aleşi au pus, cu intenţie, piedică firmei, deşi ar fi putut să lase constructorii să stea în locuinţă un an doar în schimbul lucrărilor de reabilitare şi modernizare ale imobilului.
Liberalul Dumitru Modrea, ca de obicei, a fost cel aflat în spatele conflictului, menit să-i impună firmei hunedorene să stea departe de bunul primăriei. De altfel, primarul localităţii Vasile Gogălniceanu dă vina pentru cele întâmplate chiar pe Dumitru Modrea, contracandidatul PNL, care consideră edilul, ar fi făcut acest demers doar pentru întârzierea începerii lucrărilor la canalizare. Primarul anunţă că Modrea a fost sprijinit în demersul său nociv, deoarece avea nevoie de două treimi din voturi, de: Ion Berca, Constantin Comănescu, Ion Cenuşe şi Elena Berindei.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here