Primarul din Ţicleni plantează 5000 de pruni de-a lungul celei mai lungi străzi din Europa

332

Edilul oraşului Ţicleni, Constantin Radu va planta, din patru în patru metri, de-o parte şi de alta a străzii Petroliştilor din localitate, considerată drept cea mai lungă din Europa, pruni. Costul investiţiei va fi suportat din bugetul local, pentru această lucrare care va fi pusă în practică cu angajaţii de la Serviciul Public, fiind aprobaţi 700 de milioane de lei vechi în acest sens, de către Consiliul Local Ţicleni. Proprietarii gospodăriilor în faţa cărora se vor planta pomii fructiferi pot folosi, fără restricţii, roadele din copacii oferiţi gratis de autorităţile locale, ei putând să-şi producă în gospodărie ţuică, magiun sau compot.

Primarul din Ţicleni, Constantin Radu, a mai ieşit în evidenţă, recent, şi cu acordarea pe data de 1 martie, a titlului de “cetăţean de onoare” pentru Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj. Călinoiu nu va fi singurul care va primi o diplomă şi o plachetă cu ocazia numirii onorabile de cetăţean al oraşului Ţicleni, ci încă trei persoane vor urca “pe podium” alături de şeful judeţului. Primarul susţine că acestea sunt singurele beneficii obţinute de “cetăţenii de onoare”, localitatea neavând posibilităţi ca autorităţile din Cărbuneşti, care oferă şi o locuinţă celor care primesc această titulatură.

Acelaşi soi la toată lumea
Până însă la evenimentul care va avea loc pe 1 martie, primarul nu ascunde faptul că la o şedinţă recentă de Consiliu Local s-a aprobat acordarea a 700 de milioane de lei vechi pentru achiziţionarea a 5000 de pruni pentru localitate. Prunii, ceruţi de localnici, care nu ar fi vrut tuia sau brazi, ultimul arbore nerezistând de altfel în localitate, vor fi plantaţi de-a lungul străzii Petroliştilor, ce se întinde pe o suprafaţă de 13 kilometri. “Prunii vor fi aşezaţi din patru în patru metri de-a lungul străzii Petroliştilor. Cam pe 10 kilometri vor fi aşezaţi deoarece 3 sunt podeţe sau betoane. Strada a fost asfaltată şi era nevoie să o înfrumuseţăm cu aceşti copaci. Vom achiziţiona cam 5000 de pruni, pe care îi vom planta în perioada imediat următoare. Căutăm să îi cumpărăm cu discount ca să îi scoatem mai ieftini. Cam 11 lei va fi bucata şi deşi avem 700 de milioane sperăm să cheltuim mai puţin de jumătate din ei. Proprietarii gospodăriilor îi îngrijesc şi profită de roadele lor. Punem acelaşi altoi de prun la toată lumea să nu fie discrepanţe care să supere proprietarii”, spune primarul Radu.

Copacii care nu se prind, replantaţi în toamnă
“Plantăm copacii cu cei de la serviciul public, ca să ne încadrăm în bani. Daca nu se prind îi replantăm în toamnă. Dar sperăm să-i prindem100% că o să aducem pământ de pădure şi remorcă”, spune edilul local. Acesta explică că s-a oprit la pruni deoarece acest copac nu creşte foarte mare ca să iasă mult înspre stradă. “Locuitorii au cerut pruni, au spus că la umbra unui tuia nu poţi sta, iar brazilor nu le merge bine în zona noastră. Tuia era chiar 30 de lei bucata. M-am lovit de ceva reacţii în Consiliul Local, dar în final propunerea s-a aprobat”, a conchis primarul.
Anamaria Stoica

2 COMENTARII

  1. Doamne ce primar narod . Dar meri nu puteai planta mai narodane sa aibe si copii fructe ? Merele pentru copii la scoli le cumparati de la Sarcina iar tu plantezi pruni pentru tuica . Bietul Brancusi stia el ce stia cand a afirmat ,,,,,,,si mai saraci si mai prosti ,,,,,,,,,.

  2. In plina criza financiara orasul ticleni si-a permis sa puna flori in centrul oras-ului, acum plantam si pruni de 700 mil. Domnule primar sunt someri in acest oras, tinerii nu au unde sa lucreze in conditiile in care e zona petroliera.RUSINE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here