Primarul de Săulești, cu dosar penal de abuz în serviciu pentru distrugerea podului AGROMEC Bibești! Firma care a dărâmat construcția, un offshore cipriot

996

Directorul Stațiunii de Mecanizare a Agriculturii(SMA) Bibești, devenită AGROMEC Bibești SA, i-a făcut o plângere penală primarului de Săulești, Drăghici Rucsanda Constantin, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbunești, acesta acuzându-l pe edilul local de distrugere și abuz în serviciu pentru că ar fi înlocuit podul vechi al societății pentru a construi în locul acestuia o improvizație. Noua construcție, care nu corespunde din punct de vedere al rezistenței mecanice, nu a făcut decât să aducă deservicii materiale societății, o serie dintre utilaje nemaiputând fi scoase sau băgate în secție, în timp ce mecanizatorii nu au curajul să treacă cu combinele, tractoarele și remorcile încărcate peste dalele aruncate peste șanț de autoritățile locale, spune reclamantul. Dosarul penal se află încă în lucru la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbunești, fiind clasat inițial de procurori. Firma, care a realizat investiția reclamată, un offshore cipriot, este acum în insolvență. Edilul local a declarat pentru Gorjeanul că nu îi pasă de plângerea localnicului, pentru că firma respectivă a lucrat “ca la carte”, s-a respectat legea, iar el nu a avut vreo contribuție la dărâmarea podului, deoarece constructorul avea asta prevăzut în proiect.

• Modernizarea DC46 Săulești-Purcaru, în 2016, realizată de firma lui Victor Urdăreanu
• În 2016, firma este preluată de un offshore din Cipru! Primarul Drăghici: “În timpul lucrării a murit patronul și firma a intrat în insolvență. Ce s-a întâmplat după nu mă interesează”!
• Reclamantul lui Drăghici este Virgil Vîlceanu, fost primar de Săulești, acum director al AGROMEC Bibești
• Vîlceanu a reclamat la Parchet, după ce a cerut devizul și proiectul lucrării. Nu le-a primit…
• Primarul: “Reclamantul e proprietar până în gardul AGROMEC. Nu îmi pasă de plângerea lui Vîlceanu, eu chiar i-am făcut niște dale la intrarea în societatea sa, care are doar doi angajați, deși nu eram obligat să fac asta”

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbunești au în lucru, din septembrie 2017, un dosar penal care are la bază plângerea penală făcută de ing.Virgil Vîlceanu, directorul AGROMEC SA din Săulești. Acesta sesiza, la acel moment, o serie de presupuse abuzuri, care ar fi fost comise de Primăria Săulești prin primarul Drăghici Rucsanda Constantin, edilul fiind acuzat astfel de săvârșirea infracțiunii de distrugere și abuz în serviciu. Mai exact, procurorii au început în dosar, pe data de 15 septembrie 2017, urmărirea penală in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,distrugere și abuz în serviciu”, reclamantul sesizând procurorilor că, factorii responsabili din primăria comunei Săulești “i-au distrus un pod de beton care era susținut pe țevi metalice, i-au distrus un cablu subteran electric trifazic inactiv de la depozitul de carburanți, refuzând a-i plăti contravaloarea mai multor bunuri”.

Firma TECHON a distrus podul bun! În loc s-au pus patru plăci
Pe parcursul anchetei penale, polițistul Daniel Sorin Trîncă din Târgu-Cărbunești a constatat că, cu patru ani în urmă, Primăria Săulești a executat lucrări de modernizare a DC46 Săulești-Purcaru, investiția fiind realizată de firma SC TEHCON EDILITARE&INFRASTRUCTURĂ SRL Otopeni din județul Ilfov. Societatea era condusă la acea vreme de către Victor Urdăreanu. Firma intră în insolvență pe parcursul lucrării, a confirmat chiar primarul Drăghici, fapt care nu ar fi afectat calitatea investiției, a mai declarat acesta. Firma respectivă decide astfel, conform proiectului, să dărâme vechiul pod de intrare către Secția de Mecanizare a AGROMEC, motivând că este necesară procedura întrucât pentru drenarea apei pluviale se impune schimbarea țevii pe care era susținută placa de beton(acoperea șanțul), amplasată la intrarea în această societate. Vîlceanu susține acum că demersul ar fi fost unul prost gândit, deoarece nici măcar nu s-a pus în loc o altă țeavă de rezistență a plăcii, nicidecum de drenare a apelor pluviale. Polițistul care anchetează dosarul nu sesizează însă acest fapt, ba mai mult scrie că și constructorul “a înlocuit țeava cu alta cu diametru mai mare”. Spunem asta deoarece, podul actual, o adevărată improvizație, nu are o astfel de țeavă la bază. “Mai mult, țeava veche a fost dusă de constructor în curtea Primărei Săulești de unde a și dispărut câteva luni mai târziu”, a menționat Vîlceanu, care a solicitat, în scris, în 2016, instituției publice, restituirea vechii țevi. Nici în ziua de azi nu a primit un răspuns solicitării acestuia. Pe parcursul anchetei, se mai constată de către polițist, că, în 2010, lucrări de canalizare s-au efectuat și de către SC TECOND SRL Craiova, beneficiar fiind tot primăria comunei, cu această ocazie fiind rupt, cu cupa excavatorului, cablul electric trifazat care a aparținut AGROMEC Bibești. Acest lucru este trecut în referatul agentului, care subliniază că Vîlceanu a făcut o plângere, la acel moment, împotriva constructorului din Craiova, dar și-a retras plângerea. Polițistul nu explică și de ce reclamantul și-a retras plângerea, deoarece în declarația lui Vîlceanu acesta scrie clar că va renunța la demers doar în condițiile în care paguba va fi remediată.

“Oamenii primarului” au reconstruit podul!
Deși podul este distrus în 2016, peste șanț au fost așezate cap la cap, patru dale de beton, abia în 2017, cu puțin timp înainte de plângerea penală a lui Vîlceanu. Dalele sunt puse pur și simplu peste șanțul de la intrarea în secția AGROMEC, de-a lungul, de către salariați ai primăriei. Asta deoarece directorul societății le-a reproșat factorilor de decizie din primărie că mecanizatorii nu pot intra sau ieși cu utilajele din secție pentru a realiza lucrări agricole, din lipsa podului respectiv. Una dintre dalele respective este și spartă, semn că așa-zișii constructori au făcut totul în bătaie de joc. “Podul vechi care a fost distrus cu excavatoarele firmei din Ilfov a ajuns să fie înlocuit cu o caricatură de pod, construcție care ne împiedică să ne facem treaba, ne frânează activitatea secției și ne produce daune utilajelor. De asta am apelat la procurori, și înainte la factorii de conducere de la nivelul județului, iar acum aștept ca dosarul clasat inițal să fie soluționat cu răspundere profesională în ciuda oricăror intervenții iresponsabile. Am atacat ordonanța primului-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbunești invocând faptul că nu s-a verificat cum trebuie construcția lipsită de documente. Se vede din avion ce fel de pod s-a construit la intrarea în secția AGROMEC-ului”, a spus Vîlceanu. Reclamantul consideră că primarul de Săulești ar fi primul vinovat al celor petrecute, acesta avizând lucrările firmei din Ilfov, acum în insolvență, și ale celei din Craiova, care au distrus bunurile AGROMEC.

Edilul Drăghici nu se teme de dosarul penal: “Reclamantul e nebun!”
Contactat telefonic, edilul de Săulești a explicat cum stau lucrurile de fapt cu plângerea lui Vîlceanu. “Eu m-am apucat de modernizarea drumului ce trece prin fața așa-zisei firme a lui Vîlceanu în 2016. Spun așa-zisă, deoarece societatea are doi angajați, care sunt plătiți la două și patru ore, iar individul are 78 de ani. E nebun.. Proiectul de modernizare a drumului prevedea și dărâmarea podului respectiv și realizarea unui șanț de scurgere. Firma din Ilfov a făcut lucrarea ca la carte, a respectat proiectul și a dărâmat podul. Nici nu trebuia să pună altceva în loc. În ceea ce privește firma problemele ei nu mă interesează. A intrat în insolvență încă de când lucra la Săulești, că a murit patronul, dar societatea era una cu o mare cifră de afaceri când a câștigat investiția de la noi. Cine a preluat-o apoi nu mă interesează, pentru că eu nu am ce-i reproșa firmei”, a declarat primarul Drăghici. “Nu știu ce au făcut lucrătorii firmei cu țeava respectivului că nu este la noi, cel puțin nu a intrat în posesia primăriei. Vorbim totuși de o țeavă veche de 50 de ani care a fost aruncată. A și venit poliția pentru asta, dar nu a găsit țeava la noi. În fine, el mi-a făcut plângere penală pentru podul lui de parcă ar fi primul care face asta. Mai am unul care mi-a făcut zeci de plângeri și toate au primit NUP. Eu sunt primar de 92% în Săulești și sunt în creștere în ceea ce privește electoratul, deoarece la fostul mandat am luat 90%. Așa că nu îmi fac probleme de plângerea respectivului, eu am făcut lucrurile conform legii și să zică merci că i-am pus dalele alea la poarta așa zisei-secții, asta la rugămintea angajaților lui. Utilajele de care zice sunt doar niște vechituri, ce motivează Vîlceanu sunt povești”, a conchis edilul de Săulești, convins că dosarul său nu va ajunge în instanță.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here