Primarul Bârcă, cu propaganda la altar

259

IMG_4078Primarul pedelist Ion Bârcă recidivează în gafe care duc însă la atragerea antipatiei locuitorilor comunei Turburea. Ultima trăsnaie pe care o putea face numai Bârcă s-a petrecut în noaptea de Înviere, când, edilul a înmânat materiale de propagandă electorală, unor apropiaţi, pentru ca acestea să fie împărţite enoriaşilor în lăcaşurile sfinte.

 

Primarul s-a folosit pentru a-şi atinge scopul de iconiţe şi de plicuri care se transformau în coşuleţe de hârtie, pe care, cu mândrie, şi-a pus numele, funcţia şi semnătura.

IMG_5133Presat de anul electoral ce bate la uşă, primarul Bârcă nu a mai ţinut cont de faptul ca politica nu are ce căuta în biserică, în special la marile sărbători, şi de faptul că o campanie electorală la un aşa eveniment sacru nu-i face cinste, nici lui şi nici PDL-ului. Astfel el a forţat nota şi în Casa Domnului, împărţind credincioşilor de Înviere obiecte pe care şi-a pus numele şi semnătura dar şi un mesaj de tipul: “Dumnezeu să vă umple de bucurii cereşti şi de realizări pământeşti”. Cu siguranţă, primarul nu a învăţat acest mesaj la seral ci a fost consiliat cu atenţie pentru a-i convinge pe localnici cât de cucernic le este primarul.

Pâine sfinţită din plicul lui Bârcă

Surprinzător este faptul că unii preoţi din comună au acceptat “trocul” cu conotaţii electorale şi nu s-au gândit de două, sau de mai multe ori, atunci când au împărţit credincioşilor, după terminarea slujbei, pâine sfinţită ambalată în coşuleţele electorale oferite de primarul Bârcă.

Reamintim faptul că de când este primar în comuna Turburea, Ion Bârcă, a fost subiect de haz pentru localnici, mai multe strofe ale unei poezii cu autor necunoscut fiindu-i dedicate spre amuzamentul cetăţenilor din localitate.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here