Primarii din Gorj, indiferent de culoarea politică, susțin proiectul senatorului Iordache legat de trecerea activelor neperformante ale companiilor de stat la primării

3855

Primarul PSD de Motru, Cosmin Morega, dar și cel al PNL, Gheorghe Dumitrelea, de la Săcelu, susțin proiectul senatorului Ion Iordache legat de trecerea activelor neperformante de la companiile de stat la primării. Un astfel de proiect, ajuns lege, va ajuta numeroase localități din Gorj să preia activele CE Oltenia și să le folosească, reabilitate și modernizare, în folosul propriilor comunități.

Primarul de Motru spune că un astfel de proiect ar ajuta comunitatea, în special, cartierul Strămutare Știucani.,,Este un lucru bun ceea ce se dorește în acest proiect mai ales că eu am solicitat de mai mult timp CE Oltenia să ne pună la dispoziție infrastructura rutieră, iluminatul public, sistemul de canalizare și apă din zona Strămutare Știucani Motru, pentru a fi reabilitate toate aceste utilități. Acestea nu sunt, în prezent, într-o stare prea bună iar noi nu putem interveni. De asemenea, am mai cerut o clădire pentru a putea realiza muzeul minerului, în municipiul Motru, pentru care s-au făcut pași importanți. Vorbesc de un parteneriat CEO-Primărie, prin sindicat. Am în vedere si alte terenuri ori spații ale CEO, care pot fi folosite și pot fi puse la dispoziția persoanelor fizice și juridice pentru a desfășura activitatea sau a construi locuințe. Proiectul merită susținut de toți parlamentarii de Gorj”, a declarat Cosmin Morega, edilul de Motru. O opinie similară are și primarul de Săcelu, Gheorghe Dumitrelea, care a făcut numeroase diligente pentru preluarea Bazei de Tratament a CEO din localitate, obiectiv aproape abandonat de companie.
,,Dacă ar trece acest proiect ne-ar fi benefic pentru localitate. Așa am putea prelua, cu titlu gratuit, Baza de Tratament. Din cate am citit, proiectul este excelent și benefic pentru comuna noastră și pentru Gorj, pentru că scrie clar că aceste obiective s-ar prelua cu titlu gratuit. Comuna Săcelu, fără această bază de tratament, nu are nicio altă modalitate de dezvoltare. Totul se leagă de Baza de Tratament. Comuna poate trăi din turism dacă situația se reglementează”, a declarat primarul de Săcelu. Cele două localități nu sunt singurele în care există clădiri și terenuri ce pot fi preluate de primării. Este și cazul municipiului Târgu-Jiu, orașului Turceni și comunelor Cătunele, Fărcășești, Urdari. Primarii din aceste localități susțin și ei proiectul, toți având ieșiri publice pe acest subiect, preluarea activelor CEO contra cost sau gratuit.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here