Primăria Târgu-Jiu organizează şi în acest an „Nunta de Aur”

370

A devenit deja o tradiţie ca în fiecare an Consiliul Local şi Primăria Municipiului Târgu-Jiu să organizeze evenimentul „Nunta de Aur”. În acest an se estimează că vor participa 80 de cupluri, fiind solicitată suma de 33.450 lei pentru organizarea unei mese festive la un restaurant din municipiu şi suma de 6.700 pentru achiziţionarea lumânărilor de ceremonie, buchetelor tradiţionale şi aranjamentelor florale.

Ca în fiecare an, începând din 2004, la Târgu-Jiu, de Dragobete se organizează „Nunta de aur”, un eveniment emoţionant, la care sunt invitate să se înscrie cuplurile de târgujieni care au împlinit 50 de ani de căsnicie, sau urmează să-i împlinească pe parcursul anului. În acest an, municipalitatea se aşteaptă la un număr de 80 de cupluri participante. Acestora li se vor acorda diplome şi premii.

Premiu de 500 lei pentru fiecare cuplu
Consilierii locali au aprobat, în şedinţa din data de 29 ianuarie, ca valoarea premiului ce se acordă fiecărui cuplu să fie şi în acest an tot 500 lei.
Aceşti bani se vor acorda din taxele încasate pentru oficierea căsătoriilor în zilele de sâmbătă, duminică şi sărbători legale, urmând ca regularizarea să se facă lunar pe parcursul anului 2014, până la acoperirea sumelor care se vor acorda din capitolul „Cultură,  recreare şi religie”.
Anul trecut, 83 de cupluri au sărbătorit „Nunta de Aur” la Târgu-Jiu, recordul fiind atins în anul 2005 când au participat la eveniment nu mai puţin de 140 de cupluri.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here