Primăria Târgu-Jiu a răspuns acuzelor preşedintelui PNŢCD Gorj

111

primarieIeri, reprezentanţii Primăriei Municipiului Târgu-Jiu au răspuns public, în cadrul unei conferinţe de presă, la acuzele venite din partea lui Matei Catrinoiu, preşedintele Partidului Naţional Ţărănist Creştin Democrat Gorj.

Acesta din urmă este supărat că nu poate cumpăra sediul partidului său în alte condiţii decât cele prevăzute de legile în vigoare.

„Din partea Primăriei Târgu-Jiu îi transmit că legea s-a schimbat şi că poate să facă o nouă cerere în scris la noi pentru a-şi putea cumpăra sediul însă trebuie să ţină cont de legile în vigoare la această dată pentru că dânsul consideră că a fost nedreptăţit. Trebuie spus şi faptul că achitarea catrinoiu pntcdcontravalorii chiriei în ultimul timp i-a ridicat multe probleme. De asemenea, Matei Catrinoiu mai făcea referire la sediul PSD care a fost vândut în condiţii mai bune, spune dânsul. Eu aş spune că sediul PSD nu a fost vândut, ei plătesc la fel chirie ca şi PNŢCD Gorj aşa că nu e nicio afacere în spate aşa cum considera preşedintele PNŢC Gorj. Aceste sedii de partid se vând doar pe baza unei evaluări făcute de un expert şi bineînţeles se trece prin Consiliul Local. O asemenea evaluare va fi făcută dacă cei de la PNŢCD vor dori într-adevăr să cumpere acest sediu. Evaluarea pe care experţii au făcut-o înainte nu le-a convenit deoarece li s-a părut prea mare şi au respins-o. Decizia nr. 570 din 29 aprilie 2010 este cea care spune exact care sunt criteriile conform cărora poate să fie vândut un sediu de partid”, a replicat Ramona Evulescu, purtător de cuvânt al Primăriei municipiului Târgu-Jiu.

De asemenea, conform datelor furnizate de conducerea administraţiei publice municipale, la ora actuală, PNŢCD Gorj are o restanţă ce datează din luna aprilie a cărei valori este de 2.200, 98 lei, în timp ce datoria Partidului Conservatorul este de 1.473, 36 lei şi este veche din luna ianuarie, iar chiria pentru sediul Partidului pentru Progresul României nu a mai fost achitată în luna mai şi a ajuns la valoarea de 1.155 lei. Totodată, PSD Gorj este la zi cu plata chiriei, în timp ce PDL Gorj are sediul cumpărat.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here