Primar: O să candidez sub sigla altui partid

944

Exclus din PNL, primarul din Bumbești-Jiu, Constantin Bobaru, anunță că va susține PSD în campania pentru alegerile prezidențiale. Bobaru spune că nu are de gând să conteste decizia de excludere din PNL și că la alegerile locale de anul viitor va candida alături de cei care i-au sprijinit proiectele.
„Nu mă voi judeca cu PNL-ul. Am muncit foarte mult timp în acest partid, eu fiind la al patrulea mandat de demnitate publică sub sigla PNL, și mi s-a părut o nedreptate. Așa cum am promis, nu contest decizia colegilor mei, nu am vorbit niciodată negativ la adresa partidului și, deocamdată, nu m-am reorientat politic. Cu siguranță o să candidez sub sigla altui partid, pentru că este firesc, un primar are nevoie de susținere politică și mai ales de susținere administrativă în timpul mandatului, pentru că trebuie să facem majoritate în Consiliul Local. Niciun proiect sau o altă inițiativă a primarului nu poate trece dacă nu există o majoritate solidă în Consiliul Local”, a declarat primarul din Bumbești-Jiu.
Mai mult, Bobaru a recunoscut că a purtat discuții cu șefii PSD. Asta după ce președintele Mihai Weber anunțase că Bobaru va fi candidatul PSD la alegerile din 2020. „Am avut discuții cu domnul Weber și, repet, voi fi alături de cei care au fost alături de mine și de cetățeni. Nu poți să ignori până la urmă sprijinul concret, ajutorul UM Sadu, inclusiv spitalul de la Bumbești-Jiu a primit în acest an o alocație bugetară de 35 miliarde de lei vechi doar pentru dotarea cu echipamente și materiale sanitare, ceea ce nu este deloc puțin pentru un spital de provincie. Voi merge alături de ei din această campanie pentru prezidențiale”, a mai spus Bobaru.
La Uzina Mecanică Sadu a ajuns deja primul echipament pentru realizarea sculelor și dispozitivelor care sunt utilizate în procesul de realizare a muniției.
Fabrica de muniție are la dispoziție circa 5 milioane de euro, pentru achiziția de echipamente și utilaje. În prezent, uzina lucrează cu echipamente vechi de 70-80 de ani.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here