Prima veste bună pentru fostul primar din Padeș, în timpul procesului: Decizia a fost contestată de procurori

342

Fostul primar al comunei Padeș, Mihăiță Gabriel Troacă, a primit decizia pe care o aștepta de doi ani, în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală. Hotărârea a fost luată joi, de judecătorul de caz, de la Tribunalul Gorj. ”Revocă măsura controlului judiciar dispusă faţă de Troacă Mihăiță Gabriel. Cu drept de contestație”, a stabilit instanța. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj au atacat hotărârea, urmând ca verdictul să fie stabilit în această săptămână, la Curtea de Apel Craiova. Tot joi, instanța de fond a acordat un nou termen în proces, pe 3 octombrie, pentru a se observa suplimentul la raportul de expertiză şi pentru a se emite adresă către Serviciul Cazier din cadrul Poliției Gorj.
Fostul primar a fost deferit Justiției în 2014, pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală, fiind acuzat de procurori că, înainte de a fi primar, în perioada 2009 – 2012, în calitate de administrator al unei firme care deţinea o balastieră din Padeş nu ar fi înregistrat toate veniturile provenite din activitatea societăţii.
”Din cercetările efectuate în cauză până în prezent rezultă că inculpatul Troacă Mihăiţă Gabriel, în calitate de administrator de drept şi de fapt al unei societăţi comerciale, în perioada 2009-2012 nu a înregistrat în evidenţa contabilă facturi fiscale de vânzare bunuri şi de prestări servicii şi implicit a veniturilor realizate, prejudiciul creat astfel bugetului general al statului fiind în sumă totală de 2.604.861 lei”, se preciza , pe 11 septembrie 2014, într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.
Pe 10 septembrie 2014, fostul edil-șef a fost reținut de anchetatori pentru 24 de ore.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here