Prilejuită de Ziua Mondială a Inimii, ,,Promenada inimilor 2023” s-a bucurat de un real succes la Tărgu Jiu

753

Ziua Mondială a Inimii a fost marcată așa cum se cuvine și la Tărgu Jiu, mai multe sute de participanți, majoritatea copii și tineri, participănd în ultima zi a lunii septembrie la evenimentul ,,Promenada inimilor” – un îndemn la mișcare, pentru o viață sănătoasă și lungă, indiferent de vărstă.
Ziua mondială a Inimii a fost sărbătorita pentru prima dată în anul 2000 cu scopul de a informa populația din întreaga lume cu privire la principala cauză de deces: bolile cardiovasculare. La nivel modial se înregistrează 17,3 milioane de decese, acest număr fiind în continuă creștere. Pracic, bolile de inimă ucid anual mai mulți oameni decăt cancerul. Pănă în anul 2030 , dacă nu se vor adopta măsuri imediate, se așteaptă ca 23 de milioane de oameni să moara an de an din cauza afecțiunilor cardiovasculare.

Campionul Florin MERGEA,în mijlocul participanților
Revenind la evenimentul ,,Promenada inimilor 2023”, participanții, în răndul cărora s-a aflat și tenismenul gorjean Florin MERGEA, au luat startul din fața Bisericii cu hramul ,,Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, situata pe Calea Eroilor din reședința județului Gorj. Sportivul nostru s-a arătat extrem de bucuros să participe la această activitate de promovare a unei vieți sănătoase, oferindu-ne și căteva instantanee pentru cititorii ziarului GORJEANUL. Traseul evenimenutului a cuprins zona pietonală, pănă la Amfiteatrul din zona centrală a orașului, aici fiind prezentă o Caravană medicală mobilă pe tot parcursul activităților. De altfel, reprezentanții Facultății de Științe Comportamentale și Medicale din cadrul Universității ,,Constantin Brăncuși” au oferit în mod gratuit servicii de măsurare a glicemiei și a tensiunii arteriale. Elevi de la Palatul Copiilor din municipiul Tărgu Jiu i-au încăntat pe cei prezenți cu un scurt recital artistic.
Sportiva Raluca Drăgan între invitații la eveniment
Copiilor și tinerilor participanți la evenimentul ,,Promenada inimilor” li s-a alăturat și Raluca Drăgan, campionă națională la suliță, participanții fiind astfel încurajați și îndemnati la practicarea sportului, a mișcării în aer liber și la o viață sănătoasă . Evenimentul ,,Promenada inimilor 2023” a ajuns deja la cea de a X-a ediție, iar organizatorul său este Clubul Rotary din Tărgu Jiu, cu sprijinul Fundației Romăne a Inimii și Societătii Romăne de Cardiologie. Pe parcursul activităților, participanții au primit tricouri, diplome și pachete medicale și de întreținere oferite de partenerii la această acțiune.
Îndemnul Ralucăi Davițoiu, președintele Clubului Rotary Tărgu Jiu, adresat gorjenilor: ,,Vă așteptăm cu mic, cu mare, la o plimbare ce poate deveni un obicei pentru sănătate. Ține pasul cu inima ta!” se pare că a fost urmat de numeroși participanți la ,,Promenada inimilor 2023”, dovadă fiind și faptul că acțiunea s-a bucurat de un real succes.
Marius STOCHIȚOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here