Prezenţa lui Băsescu la Gorj naşte controverse între pesedişti şi democrat-liberali

426

poza PSD  PNL deschiderePreşedintele executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu, a anunţat vineri că vizita de duminică a candidatului Traian Băsescu în Gorj se va lăsa cu noi mitinguri electorale făcute de pedelişti, pe modelul mitingului de la Craiova.

Călinoiu susţine că a fost informat că asupra profesorilor se fac deja presiuni politice asupra dascălilor să participe la mitingurile de Rovinari şi Motru la care va fi prezent candidatul Băsescu. Aceste declaraţii sunt considerate false de către pedelişti.

La conferinţa de presă comună a pesediştilor cu liberalii de la sediul PSD din Târgu-Jiu, preşedintele executiv Ion Călinoiu a declarat că face un apel la cetăţeni pentru contracararea unor eventuale tentative de fraudă electorală în turul doi de scrutin al prezidenţialelor. Călinoiu a specificat, de asemenea, că are semnale clare cum că la mitingurile PD-L ce vor avea loc duminică la Rovinari şi Motru se va apela la metodele de presiuni asupra bugetarilor, exact ca în turul I al prezidenţialelor. ,,Am semnale foarte clare că Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) a dat sarcină politică directorilor de şcoli să mobilizeze profesorii la mitingurile lui Băsescu din Gorj. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi pentru organizarea campaniei electorale în turul întâi şi pentru mineri şi energeticieni, pentru participarea la mitingul de la Craiova”, a declarat Călinoiu.
Mitescu contestă acuzaţiile
PSD PNL pag 2Declaraţia lui Călinoiu a fost contestată de conducerea IŞJ Gorj. Inspectorul şcolar adjunct al Inspectoratului Şcolar Gorj, Gheorghe Mitescu, a declarat vineri că toate aceste afirmaţii ale lui Călinoiu ar fi false, şi că nu s-a discutat niciodată la nivelul instituţiei de învăţământ aşa ceva. Mitescu a menţionat, de asemenea, că dacă există vreun dascăl care declară că el sau alţi colegi de-ai săi au făcut astfel de presiuni pentru participarea la aceste mitinguri el îşi ia ,,bocceluţa” şi pleacă înapoi la Novaci. Mitescu a declarat că sunt însă profesori din Novaci care l-au întrebat de mitingurile din Gorj spunând că ar vrea să participe de bunăvoie la ele.
Liberalii, în campanie cu PSD-ul
Liberalii prezenţi şi ei la conferinţa de presă comună cu pesediştii gorjeni au discutat despre participarea la campania electorală umăr la umăr cu partenerii lor politici. Radu Angheloiu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj dar şi Valerică Barbulea, vicepreşedintele PNL, au menţionat amândoi că îşi vor da concursul, alături de colegii lor, pentru sprijinirea candidatului Mircea Geoană în turul II al alegerilor prezidenţiale, în judeţul nostru.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here