Prestează pentru şeful de post? – Furt în pădurea de la Albeni, hoţii liberi de o lună

592

Localnicii din satul Doseni, comuna Albeni, sunt terorizaţi de un grup de hoţi din localitate, care le devastează pădurile, le fură lemnele şi de ceva vreme au ajuns să le intre şi în locuinţe. Ultima lovitură dată în urmă cu o lună s-a lăsat cu sesizări la 112, hoţii fiind prinşi cu lemnele în căruţă. De altfel, lemnele au fost confiscate de către poliţiştii din Albeni, dar hoţii, Irinel Constantin Pospai din localitate, amendat penal anul trecut pentru lovire, şi vecinul lui Viorel Pielescu sunt liberi, localnicii în vârstă acuzându-i şi de furt din locuinţe.
Ancheta demarată de Poliţia Albeni, dar şi poliţiştii din Cărbuneşti bate însă pasul pe loc, localnicii fiind îngrijoraţi că seria de hoţii continuă, infractorii fiind liberi şi neopriţi să facă alte fărădelegi. De altfel, respectivii au avut conflicte cu mai multe persoane din sat, o agresiune având loc şi în raport cu pădurarul satului, care s-a bătut cu hoţii. Pospai are un dosar penal pentru lovire, după ce a facsfost acuzat că şi-a bătut unul din vecini, în urmă cu aproximativ un an de zile. De altfel, Pospai este un personaj certat cu legea, în septembrie 2014, a primit o amendă penală, fiind acuzat de lovire şi alte violenţe de către vecinul Cioacă Aurel. A avut de plătit amenda de 1500 de lei plus alte despăgubiri pentru victimă, de care a încercat, fără succes să scape. Tot pe numele lui Pospai există şi un ordin judecătoresc de protecţie solicitat de sora acestuia, care s-a considerat terorizată de respectivul.
“Poliţiştii sunt pe mână cu hoţii, au ajuns să-i cheme la muncă, Viorel Pielescu fiind văzut prestând munci agricole pentru şeful de post din Albeni. Normal că ne punem semne de întrebare legate de ancheta în cauză. Oricum dacă nu se face nimic vom merge în audienţă la comandantul IPJ Gorj, Parepa, poate aşa poliţiştii îşi fac datoria”, a declarat unul dintre localnici care spune că s-a săturat de furturile repetitive din localitate.
Satul Doseni are o populaţie îmbătrânită, tinerii plecând la muncă în străinătate. Mai multe case sunt închise în lipsa proprietarilor, lucru ştiut de hoţii care nu se mulţumesc doar să devalizeze pădurea, ci trec şi la furt din locuinţe.
A.STOICA

2 COMENTARII

  1. Cel mai mare hot de lemne din comuna albeni e nimeni altul decat padurarulSerban zis Netea zilnic vinde 1-2 carute de lemne cu 750 lei caruta ala a terminat padurile oamenilor si nu l vede nimeni de ani si ani,asa ca taceti dracu fraierilor ca voi suntteti slugile lui netea si argatii lui Loja asta pt cine o cunoaste pe Loja.

  2. Socrul ( Giosu Sofronie) politaiului de la Tuceni (Vlad Catalin Tiberiu) care a fost transferat la Carbunesti, aflandu-se in strare de ebrietate sa apucat sa impuste cainii vecinilor ( Milodin Sevastita – din comuna Bolbosi, sat Valea), care l-au reclamat la politie pentru furt de lemne . Politia e la fata locului ridicandu-i acestuia pusca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here