Preşcolarii de etnie romă, susţinuţi de „SOS Copiii Gorjului”

187

lansare proiect facuta de mineFundaţia „SOS Copiii Gorjului” a lansat ieri proiectul „Suntem împreună”, realizat în colaborare cu Primăria Municipiului Târgu-Jiu şi Fundaţia pentru Tineret „DEL”.

Acesta se adresează copiilor de grădiniţe care fac parte din grupuri minoritare de romi, şi care are drept scop uşurarea adaptării lor în comunitatea şcolară.

Doina Cristea, preşedinta Fundaţiei „SOS Copiii Gorjului” a declarat faptul că implementarea acestui proiect, ca şi în cazul celui prezentat miercuri, „Pot şi eu!”, se desfăşoară în intervalul 22 ianuarie-21 noiembrie a.c. „Este pentru prima dată când fundaţia elaborează un program strict pe grupurile de etnie romă, iar obiectivul principal este integrarea şcolară printre copiii majoritari a preşcolarilor din familiile de romi. Beneficiari direcţi vor fi 45 de copii romi din grădiniţele nr. 15, nr. 21 şi Ecaterina Teodoroiu din municipiul Târgu-Jiu”, a declarat Cristea.
familie romi facuta de mineObiectivul general al proiectului „Suntem împreună!” este promovarea oportunităţilor egale pentru incluziune socială prin realizarea de activităţi de educaţie nonformală din domeniul abilităţilor de viaţă pentru copiii preşcolari romi din Târgu-Jiu. „Alături de familiile copiiilor romi şi de ale celor majoritari, adică ale românilor, toţi participanţii vor desfăşura activităţi integrale, deoarece noi am considerat că elevii nu sunt pregătiţi pentru şcoală”, a mai spus preşedinta „SOS Copiii Gorjului”.
Valoarea totală a proiectului este de 64.365 euro, din care Primăria Târgu-Jiu a contribuit cu suma de 7.330 euro.
Familiile copiilor romi, încântate
Liana Bobu este mama unei fetiţe de cinci ani şi patru luni, Bianca, beneficiară directă a acestui proiect. „Este important ca ea să înveţe că şi românii sunt la fel ca noi, şi că doar obiceiurile fac diferenţa”, a spus mama fetei. Bianca este înscrisă la Grădiniţa „Ecaterina Teodoroiu” şi are în grupa sa şi preşcolari majoritari români, dar cu care, din fericire, nu a avut conflicte până în prezent.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here