Premierul a promis să salveze Şcoala Generală nr.7

288

scoala nr 7 (3)Prezent la Târgu-Jiu, primul-ministru Victor Ponta, prezent duminică în judeţul Gorj, a declarat că va ţine cont de rugămintea directoarei Şcolii Generale numărul 7, pentru ca unitatea de învăţământ să nu se închidă. Şcoala Generală numărul 7 din Târgu-Jiu, acolo unde premierul Victor Ponta l-a însoţit la vot pe candidatul USL la Primăria Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, nu mai are personalitate juridică, după ce a fost comasată, anul trecut, cu o altă unitate.

Directoarea şcolii i-a solicitat premierului Victor Ponta să facă tot posibilul pentru ca şcoala să funcţioneze în continuare, mai ales că unitatea are şi o însemnătate istorică, aici făcând cursurile şi eroina de la Jiu, Ecaterina Teodoroiu. “Mă bucur că sunteţi aici, cu atât mai mult că şcoala noastră este încărcată de istorie, este o şcoală de 100 de ani şi sperăm să rămână în continuare pentru că deocamdată suntem structură. Ne-am pierdut personalitatea juridică. Oamenii doresc să rămână şcoala pentru că este a copiilor şi este păcat să se întâmple alte probleme”, i-a spus, duminică, directoarea şcolii, premierului Victor Ponta.

Şcoala cu noroc

Prim-ministrul a precizat că şcoala i-a purtat noroc la alegerile parlamentare din 2008, atunci când a votat în această unitate şi a devenit deputat de Gorj.

“Îmi cer scuze, nu am vrut să intru că astăzi e secţie de vot, dar ştiţi că în rest am intrat la dumneavoastră. Cu primar şi cu deputat, pentru că eu sunt deputatul dumneavoastră, de mâine încolo vorbim tot ce e de făcut. Aici am votat la parlamentare. Atunci mi-a purtat noroc, din moment ce m-au ales deputat, înseamnă că mi-a purtat noroc. Aţi văzut, am mai redeschis nişte spitale, mai redeschidem nişte şcoli, încet-încet, că a fost mai uşor să le închidă decât ne e nouă să le redeschidem. Am reţinut solicitarea”, a spus, duminică, la Târgu-Jiu, premierul Victor Ponta.

După vizita în judeţul Gorj, premierul s-a îndreptat către Bucureşti, acolo unde va vota şi soţia lui, europarlamentarul Daciana Sârbu. “Se descurcă ea, votează în Bucureşti. Nu ştiu la ce secţie, nu ştiu numărul secţiei, ştiu unde este secţia că am mai fost cu ea la vot. Este în sectorul 1, în sectorul 1 votează”, a declarat Victor Ponta, referindu-se la locul unde va vota soţia lui.

A.G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here