Pregătirile pentru vot, pe ultima sută de metri la Târgu-Jiu

205

IMG_1242Alegerile locale ce se vor desfăşura duminică la nivelul întregii ţări sunt pregătite în detaliu şi la Târgu-Jiu. Autorităţile au întocmit planul de bătaie începând de la curăţenia din apropierea secţiilor de votare până la pregătirea cabinelor de vot.

Elena Ungureanu, secretarul Primăriei municipiului Târgu-Jiu a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, faptul că, prin ordinul prefectului, circumscripţia electorală Târgu-Jiu a primit numărul 1. La nivelul municipiului ieri s-au terminat de amplasat cabinele la secţiile de votare. „Până mâine seară (n.r. astăzi) se va termina curăţenia din jurul secţiilor de votare. Vineri dimineaţa, la ora 8:00 ridicăm buletinele de vot de la Tipografia Târgu-Jiu, le vom depozita la Centrul de Informare din primărie unde vor sta până sâmbătă la ora 15:00, sub paza jandarmilor. Buletinele se ridică de reprezentantul primarului şi preşedintele biroului electoral al circumscripţiei nr. 1 Târgu-Jiu sâmbătă după ora 15:00, apoi aceştia împreună cu jandarmul desemnat pentru secţia respectivă vor merge la secţia de votare şi la ora 18:00 se întrunesc membrii biroului secţiei de votare care procedează la numărarea şi introducerea în fişete metalice a buletinelor de vot, a ştampilelor, urmând ca la sfârşitul acestei operaţiuni să încheie procesul verbal al biroului electoral al secţiei de votare, şi se vor întâlni din nou duminică dimineaţă când se deschide secţia de vot pentru cetăţeni”, a declarat Elena Ungureanu.

55 de secţii la Târgu-Jiu

Tot în cursul zilei de vineri, salariaţii desemnaţi din Primărie vor aranja cabinele de vot, urnele de vot care vor fi transparente şi nu din lemn, şi vor fi inscripţionate cu însemnele primar, Consiliul Local, Consiliul Judeţean, preşedinte Consiliul Judeţean. Încă de ieri, pe uşile blocurilor din municipiul Târgu-Jiu au început să se lipească anunţuri cu numărul secţiei la care sunt arondaţi cetăţenii din blocul respectiv, la străzile cu case se pun pe stradă respectivele anunţuri, se vor amplasa săgeţi indicatoare către secţiile de votare, iar la secţia de votare va exista o tăbliţă cu numărul secţiei. „Sperăm să decurgă toate lucrurile bine şi să nu fie nicio problemă. În cursul zilei de duminică, salariaţii Primăriei vor face prin rotaţie de serviciu în caz că se ivesc disfuncţionalităţi, să le putem rezolva în timp util. La fel la Biroul Judeţean de Administrare a Bazei de Date, salariaţii vor fi prezenţi pentru ca în situaţia în care nicio persoană nu se regăseşte înscrisă la secţia la care crede că trebuie să voteze, preşedintele de secţie să poată lua legătura cu Biroul Judeţean de Administrare a Bazei de Date pentru a lămuri situaţia. Mâine (n.r. azi) se predau listele permanente pe secţii de votare şi dacă vor fi decese noi, vom face adrese către biroul secţiei de votare pentru a fi scăzuţi din listă”, a precizat secretarul Primăriei municipiului Târgu-Jiu. Prin Dispoziţia nr. 866 din 5 aprilie a.c. s-a aprobat programul acţiunilor ce vor fi realizate de Primăria Târgu-Jiu în perioada premergătoare alegerilor, iar prin Dispoziţia nr. 876 din 10 aprilie a.c. au fost delimitate secţiile de votare de pe teritoriul municipiului. Astfel sunt 55 de secţii de votare, organizate pe străzi şi blocuri. Biroul electoral de circumscripţie este alcătuit din nouă membri.

400.000 lei, cheltuieli electorale

Suma care a fost alocată de către Consiliul Local Târgu-Jiu pentru organizarea alegerilor locale este de 400.000 lei, bani ce vor fi cheltuiţi pentru plata membrilor secţiilor de votare, a membrilor biroului electoral de circumscripţie şi pentru materialele necesare votării. Biroul electoral de circumscripţie Târgu-Jiu a fost organizat la camera 2 din Primărie şi are stabilit următorul program de lucru: de luni până joi între orele 8:00 – 16:00, vineri 16:00 – 22:00, iar sâmbătă şi duminică se lucrează în intervalul orar 10:00 – 16:00. Datele de contact ale biroului electoral de circumscripţie nr. 1 Târgu-Jiu sunt: telefon 0372/743591 şi fax 0253/215882.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here