Pregătirile pentru iarnă aproape finalizate în centrele DGASPC

135

La această oră, în centrele din structura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj sunt aproape finalizate pregătirile pentru sezonul rece. În toate cele 10 complexuri din structura Direcţiei s-au făcut reviziile la centralele termice, iar în locaţia unde încălzirea se face cu combustibil solid s-au făcut deja stocuri de lemn şi cărbune.

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj se preocupă în permanenţă ca beneficiarii din centrele subordonate instituţiei să beneficieze de servicii de calitate, oferindu-li-se condiţii de cazare bune, inclusiv pe timpul iernii. “Pregătirile pentru sezonul rece, în centrele din structura DGASPC Gorj, sunt aproape finalizate. În toate cele 10 complexuri din structura Direcţiei s-au făcut reviziile la centralele termice. Acolo unde încălzirea se face cu combustibil solid(lemne şi cărbune) unităţile au achiziţionat cantităţile de lemn de foc şi cărbune necesare asigurării căldurii în spaţiile de cazare şi birouri pentru toată perioada de iarnă”, a explicat Gheorghe Zisu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj.

Măsuri luate la Complexul de servicii comunitare Târgu-Cărbuneşti
La Complexul de servicii comunitare, cu secţii protejate, pentru recuperare-reabilitare a persoanelor cu handicap şi formare profesională Târgu-Cărbuneşti s-au luat o serie de măsuri în întâmpinarea sezonului de iarnă. Potrivit reprezentanţilor DGASPC Gorj, la acest centru s-a făcut verificarea centralei termice, care funcţionează cu gaze naturale; de asemenea a fost verificată şi instalaţia de încălzire – calorifere, ţevi de încălzire, înlocuindu-se robineţii defecţi. A fost aerisită instalaţia de încălzire, la momentul actual aceasta fiind perfect funcţională. Mai mult decât atât, o altă măsură a presupus verificarea şi efectuarea micilor reparaţii care s-au impus la uşile şi ferestrele exterioare pentru a se asigura o cât mai bună etanşare a încăperilor faţă de mediul exterior. S-a avut în vedere şi pregătirea celor 3 autovehicule şi a tractorului aflat în dotarea Complexului de servicii comunitare, cu secţii protejate, pentru recuperare-reabilitare a persoanelor cu handicap şi formare profesională Târgu-Cărbuneşti; astfel, s-a schimbat antigelul pentru sezonul rece; sunt pregătite anvelopele de iarnă, urmând a fi fi montate atunci când se va impune acest lucru. Purtătorul de cuvânt al DGASPC spune că “aprovizionarea cu alimente pentru bucătăria unităţii care asigura prepararea hranei pentru cei 41 de beneficiari este în plină desfăşurare; s-a achiziţionat o parte din conserve: roşii în bulion, pastă tomate, fasole verde, mazăre, zarzavat de ciorbă, ghiveci, zacuscă, tocană de legume, compot şi altele, urmând ca până la mijlocul lunii noiembrie această acţiune să fie finalizată. De asemenea s-a conservat varza murată (400 kilograme), urmând ca în această săptămână să se conserve gogonelele (provenite din Unitatea Protejată – secţia horticultură). Tot pentru iarnă s-a prevăzut şi aprovizionarea cu încălţăminte – ghete a beneficiarilor unităţii. Pentru articolele de textile aprovizionarea se va face în urma licitaţiei organizată la nivelul DGASPC Gorj.”

Pregătiri încheiate la Complexul Dobriţa
La Complexul de Îngrijire şi Asistenţă Dobriţa pregătirile s-au încheiat. Pentru centrala termică pe combustibil solid unitatea menţionată a achiziţionat cantitatea de 200 tone lemn foc necesar asigurării căldurii în spatiile de cazare şi birouri pentru toată perioada de iarnă; s-au verificat sistemele de închidere – atât uşile, cât şi ferestrele; s-a achiziţionat încă un rând de pături de lână pentru a fi un minim de trei pături pe pat pentru perioada geroasă; autoutilitara din dotarea unităţii are achiziţionate cauciucuri de iarnă pentru ca pe perioada cu zăpadă să se poată circula cu ea. Urmează a se achiziţiona pentru beneficiarii de servicii din Complexul de Îngrijire şi Asistenţă Dobriţa îmbrăcăminte şi încălţăminte de iarnă. Şi la celelalte centre şi complexuri din structura DGASPC Gorj pregătirile pentru iarnă sunt în linie dreaptă. Spre exemplu, la Complexul de servicii comunitare pentru copilul în dificultate Novaci s-a încheiat verificarea centralelor termice, care funcţionează cu gaze naturale; de asemenea a fost verificată instalaţia de încălzire –calorifere, ţevi de încălzire, înlocuindu-se robineţii defecţi. În ce priveşte instalaţiile de încălzire pe bază de combustibil solid s-a făcut aprovizionarea cu lemne şi cărbune.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here