Pregătiri de Paşte la nivelul deconcentratelor

155

IMG_1728La sfârşitul săptămânii trecute, conducerea Prefecturii Gorj a organizat Comisia Operativă Judeţeană din care fac parte şefii serviciilor publice deconcentrate. Prefectul Liviu Andrei a solicitat serviciilor publice cu activităţi de control să demareze verificări în unităţile de alimentaţie publică, pieţe agroalimentare şi târguri în perioada premergătoare sărbătorilor pascale.

În cadrul şedinţei directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj, Ion Iliuţă, a precizat că în judeţul nostru sacrificarea mieilor se efectuează în abatoare care sunt autorizate pentru activitatea de sacrificare ovine, în perioada 1 – 13 aprilie. Târgurile de animale sau locurile special amenajate temporar de sacrificare a mieilor organizate de către administraţia pieţelor, cu aprobarea primăriilor şi avizul DSVSA, vor fi supravegheate permanent de medici veterinari pe toată durata funcţionării. În toate pieţele agroalimentare şi în alte locuri amenajate şi autorizate în care va fi valorificată carnea şi alte produse de origine animală, se va asigura necesarul de personal sanitar-veterinar şi permanenţa acestuia, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică. Şi Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Gorj va desfăşura, în perioada Sărbătorilor Pascale, acţiuni de control privind calitatea şi modul de comercializare a produselor specifice: carne şi produse din carne, ouă, vopsea de ouă, produse de patiserie, în special pască şi cozonac, peşte şi produse din peşte, vin şi băuturi răcoritoare. În atenţia CJPC Gorj rămân şi produsele nealimentare şi serviciile prestate consumatorilor, întrucât în această perioadă se derulează campanii promoţionale, reduceri de preţuri şi multe alte oferte din partea operatorilor economici.

Fără opriri de curent

Având în vedere apropierea Paştelui, SC CEZ Distribuţie SA a luat mai multe măsuri tehnice şi organizatorice. Astfel, începând de joi, 12 aprilie a.c., ora 15:00 nu mai sunt prevăzute întreruperi programate pentru lucrări de modernizare şi mentenanţă, până în data de 18 aprilie a.c.. Totodată vor exista ture pregătite pentru intervenţie 24 de ore din 24, echipe de intervenţie consemnate pentru toată perioada. În această perioadă, în atenţia Direcţiei de Sănătate Publică Gorj sunt acţiunile de inspecţie în laboratoarele de cofetărie şi cofetării, carmangerii, unităţile de alimentaţie publică, supermarket-uri, depozite en-gross, pieţe agro-alimentare; unităţi de prestări servicii salubrizare, instalaţii de aprovizionare cu apă potabilă din mediul urban. Pregătite de intervenţiile de Paşte sunt şi ambulanţele. Serviciul Judeţean de Ambulanţă al Judeţului Gorj a suplimentat numărul echipajelor de intervenţie în perioada 13 – 17 aprilie, s-a asigurat aprovizionarea optimă cu medicamente şi materiale sanitare specifice intervenţiilor de urgenţă şi au fost verificate tehnic toate ambulanţele din parcul activ. Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Tudor Vladimirescu“ şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Lt. Col. Dumitru Petrescu“ Gorj vor asigura măsurile necesare pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă civică, premergătoare şi pe timpul Sărbătorilor Pascale.

I.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here