Prefectura Gorj, randament scăzut în 2009

129

vasile vacaru facuta de mineChiar dacă anul 2009 a fost unul greu pentru Prefectura Gorj şi pentru instituţiile deconcentrate datorită schimbărilor făcute la nivelul conducerii acestora,

Instituţia Prefectului a reuşit să înceapă numeroase programe, care s-au bucurat de un benefic succes. “Din cele 265 de acţiuni cuprinse în Planul de acţiune pe anul 2009, s-au realizat un număr de 251 de acţiuni, 10 acţiuni au fost realizate parţial sau sunt în curs de realizare, iar 4 acţiuni nu au fost realizate”, ne-a declarat Vasile Văcaru, şeful serviciului Afaceri Europene, Cooperarea Internaţională, Dezvoltare Economică şi Monitorizarea Serviciilor Publice Deconcentrate (AECIDEMSPD).

Dintre activităţile realizate doar parţial se pot aminti aplicarea metodologiei Cadrului General de Autoevaluare a Modului de Funcţionare a instituţiilor şi furnizarea de bune practici pentru alte instituţii. Această activitate este aplicată doar de către Prefectură. Acestei acţiuni i se adaugă şi actualizarea Planurilor Urbanistice Generale ale autorităţilor de către Consiliul Judeţean şi cele locale. Activitatea va continua şi pe parcursul acestui an.
Lipsa de interes, factorul major
De asemenea, ar fi de menţionat activităţile nerealizate de către Prefectura Gorj, în mare parte datorită neimplicării anumitor instituţii în diverse acţiuni. Astfel, organizarea “Info Day- ONG!” nu a putut fi posibilă deoarece cei convocaţi nu au răspuns invitaţiei prefectului. Nici proiectul “EU*RO Gorjean” nu a putut fi pus în aplicare deoarece instituţiile implicate nu au răspuns apelului. Prin rubricile pe care le cuprindea proiectul se numără: “Pagina primăriilor”, “Pagina ONG-urilor”, “Pagina unităţilor de învăţământ”. “Dacă proiectul ar fi fost continuat şi dezvoltat aceste pagini ofereau informaţii despre eventualele proiecte implementate de diversele unităţi menţionate mai sus incluse în activitate, ce puteau fi finanţate din fonduri europene”, a mai spus Văcaru. Acesta a recunoscut faptul că pe parcursul întregului an 2009 s-au înregistrat numeroase disfuncţionalităţi, din punctul de vedere a comunicării între Prefectură şi instituţii, datorate în mare parte modificărilor survenite la nivelul conducerii serviciilor publice deconcentrate.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here