Prefectul s-a întâlnit cu managerii spitalelor, la Rovinari

200

spital rovinariSpitalul Orăşenesc “Sfântul Ştefan” Rovinari a fost gazda întâlnirii lunare pe care prefectul Liviu Andrei o are cu managerii de spitale, cu autorităţile locale şi cu reprezentanţii instituţiilor din domeniul sanitar. Evenimentul a avut loc vineri, 24 februarie. S-au dezbătut teme de interes, dar s-a vizitat şi spitalul despre care prefectul susţine că arată foarte bine, dispunând şi de dotări de ultimă generaţie.

În ultima zi de vineri a lunii februarie, prefectul judeţului Gorj a organizat cea de-a cincia întâlnire cu managerii de spitale, autorităţile locale în administrarea cărora se află unităţile sanitare, dar şi cu şefii instituţiilor din domeniul Sănătăţii. Gazda acestei reuniuni a fost Spitalul Orăşenesc “Sfântul Ştefan” Rovinari. Discuţiile au început în jurul prânzului. Managerul unităţii, medicul Robert Calotescu a prezentat un raport al activităţii spitalului, “un raport cu toate detaliile, cuprinzând aspecte bune, aspecte rele, puncte tari, puncte slabe”, după cum apreciază prefectul Liviu Andrei. „Întâlnirea din luna februarie a avut loc la spitalul nostru. Am prezentat un raport al activităţii desfăşurate, dar şi spitalul în sine. Ne-au fost alături şi autorităţile locale, fiind prezent şi primarul Dorin Filip, care sprijină unitatea şi se implică în rezolvarea problemelor ce pot să apară. S-au dezbătut teme importante, această întâlnire fiind interesantă şi utilă”, mărturiseşte Robert Calotescu, managerul Spitalului Orăşenesc “Sfântul Ştefan” Rovinari.

Participanţii, impresionaţi de Spitalul “Sfântul Ştefan”

Cei prezenţi la întâlnirea de vineri au rămas plăcut impresionaţi de ceea ce au văzut. Prefectul spune că “spitalul arată foarte bine, dotarea este foarte bună, existând aparatură de ultimă generaţie”. Şi Valentin Popa, preşedintele Sindicatului SANITAS Gorj, prezent pentru prima dată la aceste reuniuni, a apreciat pozitiv modul cum arată Spitalul Orăşenesc “Sfântul Ştefan” Rovinari. “Este un spital frumos, curat, bine dotat. Se vede că s-a investit în el şi că atât conducerea lui, cât şi autorităţile locale îşi dau interesul pentru ca spitalul să se ridice la anumite standarde. Ar mai fi nevoie de medici şi asistente, ca în toate spitalele, de altfel”, a menţionat Popa. Cât priveşte discuţiile care s-au purtat, acestea au fost în jurul legilor, eventualele schimbări ale Legii Sănătăţii, şi rezolvarea problemelor pacienţilor. S-au abordat teme precum intervenţiile care se fac la pensionari, dar şi circuitul medicamentelor în spitale. Următoarea întâlnire a prefectului Liviu Andrei cu managerii spitalelor, autorităţile locale şi directorii instituţiilor sanitare din Gorj se va desfăşura în ultima zi de vineri din luna martie, la Spitalul Municipal Motru.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here