Prefectul a reunit şefii din Sănătatea gorjeană la Spitalul Turceni

157

SPITAL ORAS TURCENILa sfârşitul săptămânii trecute, prefectul Liviu Andrei s-a întâlnit cu managerii spitalelor din judeţil nostru, cu reprezentanţii autorităţilor locale care administrează unităţile sanitare, dar şi cu şefii instituţiilor gorjene din domeniul sănătăţii. Întâlnirea a avut loc la Spitalul Orăşenesc Turceni.

Vineri, 27 ianuarie 2012, începând cu ora 10:00, s-a desfăşurat cea de-a patra întâlnire organizată cu managerii de spitale şi şefii din sistemul sanitar gorjean, iniţiată de prefectul Liviu Andrei. Prima reuniune a avut loc la sediul Prefecturii Gorj, următoarea la Spitalul Orăşenesc Novaci, cea de-a treia la Spitalul Orăşenesc Târgu-Cărbuneşti şi cea mai recentă la Spitalul Orăşenesc Turceni.

Liviu Andrei: “Spitalul Turceni este foarte modern şi arată foarte bine”

Întâlnirea de la Spitalul Orăşenesc Turceni s-a derulat pe parcursul câtorva ore, discuţiile fiind destul de aprinse şi interactive, captând atenţia tuturor. Prefectul Liviu Andrei s-a declarat mulţumit de modul cum s-a desfăşurat întâlnirea, dar şi de felul cum se prezintă unitatea spitalicească din Turceni. “Am avut întâlnirea lunară cu managerii de spitale şi autorităţile locale care le administrează, cu directorii de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, Colegiul Medicilor, Ambulanţă, Direcţia de Sănătate Publică. Au fost prezenţi toţi cei invitaţi, cu două excepţii: primarul Todea de la Novaci şi preşedintele Ion Călinoiu; primul era plecat din judeţ, iar domnul Călinoiu a avut şedinţa de Consiliu Judeţean; au trimis, însă, reprezentanţi la întâlnire. Ca temă principală de discuţie a fost problema unităţilor de primiri urgenţe, dar s-au abordat şi alte subiecte. Au fost discuţii interactive şi s-au implicat toţi în abordarea tematicii supuse discuţiei. După trei ore de dezbateri am vizitat spitalul timp de mai bine de o oră. Spitalul Turceni este foarte modern şi arată foarte bine. Se vede că s-a investit foarte mult în el”, a explicat Liviu Andrei, prefectul judeţului Gorj.

Se pregătesc lucrări de modernizare la Spitalul Turceni

Prefectul a mai precizat că în cadrul acestei întâlniri s-a stabilit ca autorităţile locale din Turceni şi managerul spitalului din localitate să pregătească un proiect pentru modernizarea unor secţii, în vederea realizării anumitor demersuri pentru obţinerea finanţării. “Am hotărât ca primarul şi managerul spitalului să vină cu un proiect pentru secţiile ORL-Oftalmologie şi Psihiatrie, pentru modernizare şi să-l discutăm săptămâna viitoare, urmănd ca apoi să facem demersuri pentru realizarea proiectului”, a menţionat prefectul Liviu Andrei. Trebuie precizat, de asemenea, că la întâlnirea de vineri prefectul le-a cerut celor prezenţi să schiţeze propunerile pentru noul proiect al Legii Sănătăţii şi să i le transmită până marţi. “Am solicitat propuneri pentru viitorul proiect al Legii Sănătăţii şi le-am cerut să le finalizeze şi să mi le transmită până marţi, când avem programată inaugurarea SMURD-ului şi aşteptăm să sosească în judeţ reprezentanţii Ministerului Sănătăţii”, a conchis Liviu Andrei, prefectul judeţului Gorj. Următoarea întâlnire a prefectului cu capii Sănătăţii gorjene se va desfăşura la sfârşitul lunii februarie, gazdă fiind atunci Spitalul Orăşenesc “Sfântul Ştefan” Rovinari.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here