Prea puţine doze de vaccin pentru bebeluşi

159

pediatrieSfârşitul săptămânii trecute a coincis cu primirea de la Ministerul Sănătăţii a două tipuri de vaccinuri ce se aplică bebeluşilor. Un angajat al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj a fost cel care s-a deplasat vineri la Bucureşti pentru a lua dozele şi le-a transportat în teritoriu.

Ministerul Sănătăţii a finalizat săptămâna trecută licitaţia naţională privind achiziţionarea mai multor doze de vaccinuri pentru bebeluşi. Bucuria a fost mare în rândul părinţilor gorjeni care aşteptau cu nerăbdare imunizarea copilaşilor. Fericirea nu a durat mult deoarece dozele primite la Gorj au fost şi distribuite în teritoriu în cursul zilei de luni. În ciuda faptului că sunt sute de restanţieri la vaccinare din judeţul Gorj, DSP nu a primit decât 200 de doze de ROR, vaccinul împotriva rujeolei, rubeolei şi oreionului, şi 90 de doze de Tetraxim, vaccin diftero-tetanic pertusis, antipolio injectabil şi haemophilus influenzae (DTP+VPI+HIB făcut într-o singură înţepătură).

Doar la Motru şi Turceni

Dacă dozele de vaccin ROR au fost distribuite luni în mai toate localităţile judeţului, în cantităţi mici, Tetraximul nu a luat decât două trasee: Motru şi Turceni. „Dozele de vaccin au fost distribuite medicilor de familie din judeţ, însă sunt puţine în comparaţie cu necesarul judeţean”, a declarat Elena Piţian, purtător de cuvânt al DSP Gorj. Conform reprezentanţilor instituţiei, conducerea Ministerului Sănătăţii a promis redistribuirea unor noi doze care să acopere cerinţele bebeluşilor care necesită imunizarea.

Izabella MOLNAR

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here