Potîrcă, bolnav în spatele gratiilor

389

Băgat în arestul IPJ Gorj săptămâna trecută după ce Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat la închisoare cu executare, fostul prezidențiabil Constantin Ninel Potîrcă nu mai poate merge azi la Timișoara pentru un control medical pe care trebuia să îl efectueze acolo, la o clinică de specialitate. Tribunalul Gorj îi admisese acestuia o cerere conform căreia pe 22 și 23 septembrie ar fi urmat să plece de acasă până la Clinica de Cardiologie „Pădurea Verde” pentru investigații medicale, investigații pentru care Potîrcă se certase de mai multe ori cu judecătorul de caz. În cele din urmă, „Obama” de Meteor a primit permisiunea de a pleca de acasă, unde era în arest la domiciliu, numai că, de data aceasta, el nu mai poate face deplasarea așa cum își dorește pentru că e arestat, având de executat nu mai puțin de 6 ani de închisoare.
Potîrcă a fost condamnat împreună cu fratele său și alți doi afaceriști din Râmnicu Vâlcea într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 180 de milioane de lei. Dosarul vizează modul în care frații Potârcă, în special, au vândut la fier vechi fostul Combinat Chimic din Arad, în dosarul penal în care era în arest la domiciliu, fostul prezidențiabil fiind judecat pentru dare de mită.
O sentință în acest dosar este foarte posibilă în perioada următoare, mai ales că toți martorii propuși de inculpat au fost audiați, el și-a exprimat opiniile de mai multe ori în fața judecătorului de caz, iar acum e doar o chestiune de zile până când instanța va da un verdict și în acest dosar, dosar în care Potîrcă s-a declarat la fel de nevinovat ca și în celelalte.
El și fratele său mai au pe rolul Tribunalului Gorj și un alt dosar, tot de evaziune fiscală, cu un prejudiciu de peste un milion de euro, și acolo fiind foarte posibilă pronunțarea unei sentințe în această toamnă.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here