Potîrcă a votat în palatul din Meteor

381

Noul Cod Penal le permite românilor aflați în arest la domiciliu să își exprime dreptul de a vota dacă solicită acest lucru în scris, fostul prezidențiabil Constantin Ninel Potîrcă uzând ieri de dreptul respectiv. La Palatul din Meteor au venit două urne, nu una, câte una pentru fiecare serie de alegeri desfășurate în Gorj, „procesul electoral” desfășurându-se fără probleme.
În momentul în care reprezentații celor două secții de votare la care trebuia să voteze pentru europarlamentare și Senat i-au bătut la poartă, Constantin Ninel Potîrcă și-a dat seama câți oameni au fost puși pe drum pentru ca el să își poată exercita dreptul de vot. “Ce să fac eu dacă domnul președinte de la instanță nu m-a pus și pe mine sub control judiciar să pot să votez la secția de la școală. Așa, uite, am pus oamenii pe drumuri”, a spus fostul candidat la Președinția României, aflat în arest la domiciliu pentru dosarul în care este judecat de dare de mită, după ce a încercat să-i cumpere bunăvoința lichidatorului judiciar Matei Catrinoiu.
Potîrcă le-a mulțumit politicos oaspeților săi și i-a poftit pe musafiri într-o sufragerie uriașă, de la parterul palatului, aici fiind improvizată secția de votare. Cabina de vot a fost într-o cameră la care alegătorul Potîrcă a intrat doar după ce a făcut rost de cheie, ușa fiind încuiată. A votat însă doar după ce polițiștii de la Serviciul Supraveghere i-au dat pentru câteva minute cartea de identitate, care, în restul timpului, stă la ei la birou. “Dacă nu ai buletin ești legat de mâini și de picioare, nu ai unde să te duci. Nu poți fugi, ești terminat. Norocul meu e că îl mai văd pe la instanță când mi-l dau băieții ca să îl prezint”, a spus Potîrcă.
De dimineață și membrii familiei lui Potîrcă și-ar fi dorit să voteze acasă, numai că legea nu le dă voie, ei mergând la secția de votare ca toți ceilalți alegători. După ce și-a exprimat opțiunile electorale și a urat României mult noroc în următorii ani, fostul prezidențiabil a rămas singur acasă, gândindu-se la dosarele pe care le are pe rol și din cauza cărora nu mai poate pleca de la domiciliu. Potîrcă este judecat acum în mai multe dosare, în majoritatea fiind acuzat de evaziune fiscală.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here