Potîrcă a rămas fără palat

241

Ceea ce părea un vis urât toamna trecută, când executorul i-a bătut la ușă pentru prima dată, a devenit acum o realitate urâtă pentru fostul candidat la Președinția României, de ieri Constantin Ninel Potîrcă și familia sa rămânând fără palatul cu care se mândrea mai tot Meteorul. Executorul judecătoresc a venit din nou de la Craiova și l-a pus în posesie pe un om de afaceri din Brăila, care, în trecut, l-a împrumutat cu bani pe “Obama”, la proprietatea familiei Potîrcă venind ieri și zeci de jandarmi și polițiști, care au asigurat punerea în executare a hotărârii judecătorești prin care palatul cu pricina își schimbă proprietarii.

Constantin Ninel Potîrcă nu a mai fost dispus să stea de vorbă cu jurnaliștii așa cum a făcut-o toamna trecută, când omul de afaceri George Becu i-a bătut la poartă pentru prima dată împreună cu un executor judecătoresc. Acum fostul prezidențiabil este în arest la domiciliu și s-a ținut departe de camerele de luat vederi, dar și de ochii vecinilor, strânși la porțile palatului pentru a vedea ce se întâmplă. Executorul judecătoresc Adriana Budara și-a făcut treaba într-un interval de timp destul de scurt, iar la finalul operațiunii de executare a comunicat că palatul ce stârnea atâtea invidii nu mai este al familiei Potîrcă, ci al creditorului care l-a împrumutat pe acesta cu bani.
În toamna anului trecut, atunci când executorul a venit pentru prima dată în Meteor, Potîrcă spunea că la mijloc ar fi vorba de un împrumut de vreo 4 miliarde de lei, el nefiind de acord să-i fie luat palatul pe care îl evalua chiar la un milion și jumătate de euro. Ieri datoria a fost stinsă prin executarea silită făcută de executorul venit de la Craiova, familia fostului prezidențiabil trebuind să locuiască de acum încolo în celălalt palat, care este și el pus sub sechestru de către DNA într-unul din dosarele de evaziune fiscală pe care Potîrcă le are pe rolul instanțelor de judecată.

Taxă la intrare
casa_potarcaInteresant este că patronul din Galați care a devenit proprietar pe palatul lui Potîrcă nu are și acces spre clădirea respectivă, Constantin Ninel Potîrcă spunând că îi va pune taxă la intrare dacă vrea să treacă pe terenul lui. „Cum cât va fi taxa? 1000 de euro! O singură trecere, evident! Trece de două ori, plătește dublu, altfel pe pământul familiei mele nu va pune piciorul. L-a interesat clădirea, să o ia și să facă ce vrea cu ea, nu mă interesează, dar să-l văd pe unde o să calce ca să intre în casă. Nu are pe unde pentru că el nu are o palmă de pământ!”, ne-a declarat, aseară, Constantin Ninel Potîrcă.
Tot ieri Tribunalul Gorj i-a admis acestuia cererea de a se deplasa la Timișoara pentru a-și face un consult medical la inimă, judecătorul de caz dându-i voie ca pe 31 martie și 1 aprilie să plece de acasă și să efectueze analizele pe care le solicită de mai mult timp. Sentința nu este definitivă, dar, probabil, va rămâne neschimbată în cazul unei eventuale contestații, Potîrcă fiind cunoscut ca o persoană cu afecțiuni cardiace, printre altele.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here