Ponta, promoter pentru Transalpina

225

Premierul Victor Ponta a fost invitat să participe pe data de 2 noiembrie 2012 la lansarea strategiei de dezvoltare a zonei Transalpina. În cadrul acelei întâlniri vor fi discutate mai multe probleme de interes local. Întâlnirea va avea loc la Rânca.

Cu ocazia lansării planului de dezvoltare a zonei Transalpina pe lângă autorităţile judeţului este aşteptat şi premierul Victor Ponta. Pentru a păstra zona frumoasă, prefectul judeţului, Claudiu Teodorescu, are un plan urbanistic general pentru întreaga zonă şi tocmai din acest motiv doreşte să lanseze această strategie. “Gândirea noastră este deja aşezată pe coli, documentată de către colegii din aparatul Prefecturii Gorj. În data de 2 noiembrie, domnul prim-ministru al României doreşte să participe la această lansare de dezbatere publică şi de strategie şi este un lucru care ne bucură foarte mult. În cadrul aceleiaşi întâlniri vor fi mai multe puncte pe ordinea de zi, printre care şi câteva întâlniri zonale cu preşedinţi de consilii judeţene, abordări de teme de interes local. Întreaga zonă montană străbătută de Transalpina trebuie foarte bine administrată şi am considerat că este absolut necesar ca instituţia prefectului din fiecare judeţ – Gorj, Hunedoara, Vâlcea, Sibiu şi Alba – alături de consiliile judeţene din cele cinci judeţe trebuie să se asocieze şi să aibă o viziune privind dezvoltarea acestei zone”, a precizat prefectul judeţului Gorj.

Indicatoare rutiere pentru turişti
Prefectul a fost foarte contrariat de faptul că se spune că nu sunt indicatoare care să indice zonele turistice din judeţ, în special zona Transalpina. “Se spune şi la televizor că nu sunt indicatoare care să indice zona turistică, în special, zona Transalpina. (..)La intersecţia Baia de Fier cu Dumbrava sunt indicatoare, inclusiv cu Transalpina. Am încercat să băgăm turiştii şi pe zona Polovragi, ca să meargă aceştia şi la mănăstire, şi la canion şi la Peştera Polovragi. Astfel le arătăm drumul, să-i ducem să ne lase bani în zona respectivă. Indicatoare se găsesc la Baia de Fier şi la Bengeşti Ciocadia. Încercăm să promovăm şi zona Padeş, cu monumentul lui Tudor Vladimirescu, Hobiţa lui Brâncuşi, Mănăstirea Tismana, Lainici”, a precizat Teodorescu.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here