Ponta: Organizarea conferinței The Economist la București arată că România e cea mai stabilă din regiune

643

Premierul Victor Ponta a declarat luni că organizarea la București a conferinței The Economist confirmă faptul că România e considerată cea mai stabilă și mai predictibilă țară din regiune.

“Organizarea la București a conferinței ‘The Economist’ confirmă niște mesaje pe care eu le-am primit de mai mult timp, și anume că într-o regiune extrem de complicată și frământată, într-o regiune cu foarte multe provocări, Romania este considerată în acest moment cea mai stabilă și predictibilă țară, cu un potențial foarte mare de dezvoltare. Rămâne doar ca noi, aici, acasă, să fim în stare să păstrăm această stabilitate, să păstrăm o anumită linie atât de reforme economice, reforme structurale, cât și de stabilitate și să fim pentru celelalte țări din regiune — mă refer în primul rând la Moldova, Georgia, Ucraina, dar și la Balcanii de Vest, Serbia și celelalte țări — un model de integrare europeană și de dezvoltare economică pe care acestea să le urmeze“, a precizat Ponta la Summit-ul UE pentru Europa de Sud-Est ‘Pe drumul spre stabilitate și creștere’, organizat de publicația ‘The Economist’ și la care AGERPRES este partener oficial media.

Ponta a comentat și afirmațiile foștilor premieri italian și grec — Enrico Letta și George Papandreu — care au subliniat rolul important pe care țara noastră îl poate juca în regiune.
“Este impresia pe care o au aproape toți partenerii noștri europeni și transatlantici, faptul că avem un potențial pe care l-am pus în valoare în ultimii doi ani, dar pe care trebuie să-l punem mai departe în valoare, că avem niște avantaje de stabilitate în primul rând față de alte țări din regiune și că ține doar de noi acum să nu ratăm această oportunitate. Împărtășesc în totalitate cele spuse și de domnul prim-ministru Letta, și de domnul prim-ministru Papandreu. Vin din țări care au trecut prin crize importante. Știu foarte bine care este potențialul regiunii. Și acum trebuie doar noi să avem încredere că putem să jucăm rolul pe care alții îl văd mult mai bine decât noi înșine”, a adăugat premierul. ( Dupa AGERPRES )

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here