Ponta nu vede cu ochi buni fuziunea dintre PNL și UNPR

292

Fostul premier Victor Ponta nu crede că o fuziune între liberali și partidul fondat de Gabriel Oprea ar putea face bine cuiva, cu excepția mișcărilor “antisistem”. Deputatul a “lăudat”, ieri, mișcarea pe care PNL vrea să o facă pe scena politică, fiind convins că, de fapt, liberalii vor pierde în urma unei asemenea manevre. Ca “simplu cetățean”, spune parlamentarul gorjean, o astfel de fuziune va mări dezastrul electoral de care liberalii vor avea parte în toamnă, mai ales dacă alături de PNL va fi atras și partidul lui Mircea Geoană.
“Mă bucur (răutăcios) pentru PNL – un partid în disoluție din cauza unei conduceri sinucigașe, fără cuvânt, principii, ideologie sau viziune. Unirea cu UNPR (partid de stânga, având culoarea roșie și lideri foști pesediști) va mări scârba și dezamăgirea electoratului propriu și va consolida dezastrul electoral care se prefigurează în toamnă. Aducerea și lui Geoană în combinație este bomboana pe colivă – își merită soarta! Îmi pare rău pentru UNPR – au fost aliați serioși și de încredere în guvernarea 2012-2015. Au construit un partid de la zero și au mulți oameni valoroși. Au supraviețuit ca identitate într-un USL câștigător și acum vor dispărea rapid într-un PNL pierzător”, susține Ponta.
Deputatul de Târgu-Jiu are însă și motive de îngrijorare în privința alianțelor pe care le mai poate face partidul său într-un astfel de context politic. Ponta ridică mingea la fileu pentru ALDE, partidul lui Călin Popescu Tăriceanu fiind considerat un aliat serios pentru PNL, așa cum era și UNPR până nu de mult. “Sunt îngrijorat pentru PSD – întotdeauna cel mai mare pericol pentru PSD a fost izolarea. E rău să fi cel mai mare partid, dar singur e foarte ușor să scapi de aliați și e foarte greu să îți câștigi alții (mai ales dacă impresia de aroganță și comportament de «vătaf județean» este transmisă către parteneri). Sunt bucuros pentru ALDE – arătând consecvență și răbdare, dar și profitând de greșelile catastrofale ale celorlați devine din ce în ce mai mult un actor indispensabil atât pentru electoratul liberal (dezamăgit de PNL), cât și pentru PSD (care nu mai are alt aliat compatibil și credibil în afară de ALDE)! Ce bine se văd acum lucrurile de pe margine!”, susține Ponta pe contul său de Facebook.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here