Pompierii, prietenii noștri!

1210

Grădinița cu Program Prelungit ,,Mihai Eminescu” din Târgu-Jiu a organizat în data de 24 mai 2019, activitatea ,,Pompierii, prietenii noștri!”, acțiune cuprinsă în calendarul PARTENERIATULUI EDUCAȚIONAL ,,VIAȚA ARE PRIORITATE – SPUNE NU INCENDIILOR!” ŞI A PROGRAMULUI „ȘCOALA ALTFEL: SĂ ŞTII MAI MULTE, SĂ FII MAI BUN!”, coordonat de prof. ANA-MARIA BÎZDOACĂ și prof. DAMIAN CORINA în parteneriat cu INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ ,,LT. COL. DUMITRU PETRESCU’’ GORJ.
Se știe că flăcările nemiloase ale focului ucid anual mulți copii, iar o cauză de incendiu importantă este jocul copiilor cu focul. De aceea la ora 10.00, au fost invitați la sediul instituției, Grădinița cu Program Prelungit ,,Mihai Eminescu” Târgu-Jiu, str. Olari, Nr. 3, cadre specializate care au oferit copiilor informații despre regulile de prevenire a incendiilor.
Scopul activității a fost formarea unei atitudini responsabile faţă de protejarea vieţii proprii şi a semenilor săi şi a unui comportament preventiv în situaţii de risc.
Reprezentanţii I.S.U. au arătat o mare disponibilitate și răbdare cu cei mici, vorbindu-le la nivelul lor despre cum să fie cuminți și să nu provoace incendii, despre regulile de comportament în situaţii de risc, despre numărul unic de urgenţă 112, despre echipamentele utilizate la stingerea incendiilor. Copiii au luat casca pe cap și au îmbrăcat haina de protecție, au vizitat autospeciala, au urcat în cabina de unde se conduce mașina, au rotit volanul şi au pornit sirenele ca și cum ar merge la intervenții, iar unii au promis că atunci când vor fi mari se vor face pompieri.
Chiar dacă sunt mici, copiii au demonstrat că sunt cunoscători în ceea ce priveşte cele mai importante reguli de prevenire a incendiilor.
Prin această colaborare s-a dorit promovarea educației privind apărarea împotriva incendiilor, precum și formarea unor comportamente şi atitudini de tip preventiv în situaţii de risc, atât în rândul cadrelor didactice, cât şi a preşcolarilor şi a părinţilor acestora.
Prof. Corina Damian

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here