Poliţiştii vor primi drepturile de echipament restante şi o majorare salarială

180

protest politisti 006Săptămâna trecută, în cadrul şedinţei de dialog Social, desfăşurată la sediul MAI, noul ministru al Internelor a promis că până la sfârşitul lunii iulie se va achita poliţiştilor contravaloarea drepturilor restante de echipament restante din anul 2011. De asemenea, acestora li s-a transmis, prin intermediul sindicatelor, că vor beneficia de o majorare a salariilor cu 8% începând din iunie.

Şedinţa de Dialog Social a conducerii MAI cu reprezentanţii sindicatelor s-a desfăşurat joi, 24 mai 2012. Din partea MAI au participat: ministrul Ioan Rus, chestor principal de poliţie Ioan – Nicolae Cabulea – Secretar de stat, chestor de poliţie Ion Stoica – Secretar General al MAI, şefii direcţiilor generale din aparatul central al MAI, Inspectorul general al Poliţiei Române chestor principal de poliţie Petre Tobă şi adjunctul Inspectorului general al Poliţiei de Frontieră, chestor de poliţie Mihai Bratan. Potrivit sindicaliştilor, în deschiderea dezbaterilor, noul ministru a vorbit despre constrângerile mandatului său. „Ministrul Ioan Rus a prezentat câteva inconveniente sau constrângeri ale mandatului său, printre care: bugetul existent, care nu poate fi modificat, ci rectificat, iar rectificarea bugetară pozitivă nu este o certitudine, fapt ce conduce la restricţionarea capacităţii decizionale a mandatului scurt de 6-7 luni, în funcţie de data alegerilor, ce va fi stabilită de Parlament; obligativitatea de a organiza 2 scrutinuri de alegeri; rămânerea în urmă în domeniul Schengen; poziţia de start dificilă privind siguranţa cetăţeanului, întrucât şi situaţia economică a României este dificilă”, a menţionat Cristinel Globaşu, preşedintele filialei judeţene a Sindicatului Naţional al Poliţiştilor „Sed Lex”.

Drepturi recuperate din vară

Ministrul le-a spus sindicaliştilor că până pe 10 iunie prioritare sunt alegerile locale. După alegeri, Ioan Rus şi-a stabilit alte priorităţi, care presupun rezolvarea problemelor poliţiştilor. „Până în luna noiembrie, în acest scurt mandat ministerul s-a angajat să rezolve cu prioritate următoarele probleme: achitarea până la sfârşitul lunii iulie 2012 a contravalorii drepturilor de echipament restante din anul 2011; încadrarea tuturor absolvenţilor din promoţiile 2011 şi 2012, fie chiar şi prin suplimentarea temporară a efectivelor MAI, urmând ca într-o perioadă rezonabilă, probabil până în anul 2015, pe măsură ce vor fi ieşiri din sistem prin pensionare şi alte pierderi neprevăzute, sa se ajungă la numărul de indicatori pe care îi avem acum în finanţare; creşterea salariilor ( recuperarea ) cu 8% din luna iunie 2012. Domnul ministru a mai precizat ca în funcţie de câţi bani se vor obţine la rectificarea bugetară, se vor stabili şi alte priorităţi”, a explicat Cristinel Globaşu, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor „Sed Lex” filiala Gorj. Din păcate pentru poliţişti, pentru partea logistică se pare că nu vor fi fonduri în acest an, cel puţin aşa s-a precizat în cadrul şedinţei de joi. Poliţiştii gorjeni aşteaptă venirea verii pentru a primi o parte din drepturile ce li se cuvin şi speră ca noul ministru al Internelor să-şi ţină toate promisiunile făcute.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here