Poliţiştii locali au dus aghiasmă bătrânilor

120

Picture 042Echipaje din cadrul Poliţiei Locale a municipiului Târgu-Jiu s-au asigurat şi în acest an că persoanele în vârstă care au probleme de sănătate şi nu pot ajunge la biserică vor primi apă sfinţită. Acţiunile echipelor coordonate de Ion Tudor, şeful poliţiştilor locali, au început vineri dimineaţă şi au continuat pe parcursul întregii zile, atât în municipiu cât şi în localităţile componente.

Conform tradiţiilor ortodoxe, de Bobotează, preoţii sfinţesc apa, pe care mai apoi o împart enoriaşilor. Ca şi în anii precedenţi, autorităţile locale au oferit o mână de ajutor bolnavilor şi bătrânilor care nu au putut ajunge la biserică de Bobotează. Şi de această dată, conducerea Poliţiei locale Târgu-Jiu a apelat la parohia din cartierul Bârseşti, de unde agenţii locali au luat zeci de sticle cu apă sfinţită. „Astăzi (n.r. vineri) prăznuim Botezul Domnului, una dintre cele mai mari sărbători ale creştinătăţii ortodoxe şi nu numai. Toată firea se înnoieşte iar agheasma mare pe care o luăm pentru tot anul în casele noastre este nestricăcioasă, aşa cum este şi firea Mântuitorului nostru Iisus Hristos, cel ce a venit pe pământ şi pentru noi oamenii să ne mântuiască. Noi sperăm ca şi noi să ne înnoim, să devenim mai buni, mai drepţi, mai înţelepţi, mai cumpătaţi, mai cinstiţi, mai corecţi, nu numai cu noi, ci şi cu cei din apropierea noastră şi cu cei care au nevoie de noi. Am înţeles că cei de la Poliţia Locală au şi în acest an o acţiune pentru cei mai vitregiţi de soartă, pentru bătrâni, şi o să le ducă apă sfinţită. Am găsi pe cineva să le ducă (n.r. apa sfinţită), dar o vorbă bună, o vorbă de mângâiere, un om tânăr care le calcă pragul, este o binefacere pentru cei în nevoinţă şi în suferinţă”, a explicat preotul Bisericii Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena din Bârseşti, Constantin Aniţescu. Sticlele cu apă sfinţită au ajuns la cei care, din cauza vârstei sau a bolilor, nu Picture 039au putut merge personal la biserică pentru a lua agheasma mare. „Am răspuns cu mare drag şi de această dată nevoilor unor creştini care nu au putut să ajungă la biserică pentru a lua apă sfinţită şi a veni acasă. De fiecare dată, din iniţiativa domnului primar, am luat legătura cu preoţii şi am identificat mai multe familii la care ne-am deplasat, echipaje ale Poliţiei Locale a municipiului Târgu-Jiu, cu apă sfinţită de la biserici. Mulţumim preoţilor pentru sprijin şi pentru înţelegere. Mulţumim cetăţenilor care ne-au semnalat ca acolo unde sunt oameni mai necăjiţi şi nu pot să vină la biserică, să putem noi să mergem”, a declarat Ion Tudor, şeful Poliţiei Locale Târgu-Jiu.

Vizita poliţiştilor locali, aşteptată cu nerăbdare de bătrâni

Gestul autorităţilor a fost primit, ca în fiecare an, cu bucurie de către bătrâni, care au ţinut să le mulţumească celor de la Poliţia Locală: „Este frumos din partea lor să vină să-mi aducă apă sfinţită. Le mulţumesc celor care au făcut echipa asta pentru noi. Eu sunt mulţumită. Am 80 de ani şi cam de vreo 2-3 ani nu mai pot să ajung la biserică să iau apă. La îngrijit mă duc la Paşti, mă duce cineva dar înapoi vin pe jos că nu ştiu când plec de la biserică”, a spus una dintre bătrânele care a primit vineri vizita poliţiştilor locali. Tot vârsta înaintată este motivul ce o împiedică şi pe o altă bătrână să ajungă la biserică de Bobotează: „Am aproape 80 de ani, sunt mai mult singură, şi nu pot să ajung la biserică că dacă aş fi putut să merg la biserică mergeam la Runcu, unde sunt născută, dar nu pot, fără mijloc de transport nu pot să ajung”, s-a plâns aceasta. Este al cincilea an în care municipalitatea organizează astfel de acţiuni, peste 20 de familii primind vineri sticle cu apă sfinţită din partea poliţiştilor locali.

Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here