Poliţist, mort în drum spre serviciu

396

DSCF2825Un poliţist în vârstă de 50 de ani, care lucra în cadrul Biroului de Investigaţii Criminale al Poliţiei Municipale Motru, şi-a pierdut viaţa într-un tragic accident rutier, chiar în timp ce se deplasa spre locul de muncă. Evenimentul s-a petrecut pe raza comunei Câlnic, victima aflându-se în maşină cu un coleg de serviciu.

P2210331Aurel Potcovaru, comisar-şef în cadrul Poliţiei Municipale Motru şi-a pierdut viaţa într-un cumplit accident rutier. Poliţistul se deplasa spre serviciu împreună cu un alt coleg, când autoturismul în care se aflau cei doi a derapat din cauza poleiului, în localitatea Vârtop, izbindu-se de un cap de pod. Victima se afla pe locul din dreapta. Tragicul eveniment s-a petrecut în dimineaţa zilei de ieri, în jurul orei 07:50. Din primele cercetări efectuate la faţa locului s-a stabilit că şoferul, P.P.I., de 32 ani, din municipiul Târgu-Jiu, lucrător în cadrul Poliţiei Municipale Motru, la Siguranţă Publică Rurală, în timp ce conducea autoturismul proprietate personală, pe DN 67, din direcţia Târgu-Jiu în direcţia Motru, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers în condiţiile carosabilului alunecos, autoturismul s-a răsucit şi a intrat în coliziune cu parapetul din partea stângă. În urma impactului, pasagerul de pe locul din dreapta faţă, Aurel Potcovaru, a decedat. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Totuşi, el este cercetat pentru ucidere din culpă, pedeapsa pe care o riscă fiind de închisoare de la 1 la 5 ani. Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj a spus că „în acest caz, cercetările sunt continuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor în care s-a produs accidentul de circulaţie”.

Navetist de mai mult timp

Aurel Potcovaru lucra de zece ani în poliţie şi de mai bine de un an de zile la Poliţia Municipală Motru, el fiind avansat în gradul de comisar-şef, iar la Motru fiind disponibil acest post. Potcovaru făcea naveta de la Târgu-Jiu la Motru, având domiciliul în municipiul Târgu-Jiu. Conform unor surse din poliţie, Potcovaru a solicitat de nenumărate ori să fie mutat la Inspectoratul Judeţean, tocmai pentru a nu mai fi nevoit să se deplaseze zilnic la Motru, însă solicitările sale au rămas fără rezolvare, comisarul şef Aurel Potcovaru decedând în tragicul accident rutier produs ieri.

Candele aprinse la biroul victimei

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipale Motru spun despre Aurel Potcovaru că era un bun coleg şi deplâng dispariţia sa fulgerătoare. De asemenea, la scurt timp după aflarea tristei veşti privind decesul lui Potcovaru, colegii săi au ţinut un moment de reculegere şi au aprins candele şi lumânări.

Aurel Potcovaru nu a mai ajuns la serviciu ieri dimineaţă, pe biroul său o candelă aprinsă confirmă dureroasa absenţă a sa, dar şi faptul că el nu mai este în viaţă. Colegii lui Aurel Potcovaru sunt alături de familia îndoliată, transmiţând, prin intermediul presei, condoleanţele lor.

Minodora Sucea

Ultima navetă

Aurel Potcovaru a fost şi rămâne, de acolo, de sus, din Ceruri, un înger păzitor. Un intelectual rasat şi poate atipic pentru ceea ce se ştie şi se cunoaşte despre poliţistul român.

Mare iubitor de frumos şi de oameni şi, mai ales, de inteligenţa rătăcită prin întinderile pustii ale mineritului, Potcovaru a plecat către cele veşnice, purtând cu sine amintirile noastre duioase.

Ni-l amintim cu toţii pe şeful formaţiei de Pompieri din Motru, plecat parcă mult prea curând atunci, ca să se întoarcă îmbrăcat în haine de poliţist şi să pună ordine în lumea firească zâmbind. Avea o privire iscoditoare, care nu se poate uita. Privirea aceea pătrundea dincolo de suflet, iar atunci când îl căpătai drept prieten nu simţeai nici când te îndrumă, nici când te citeşte, pentru că avea un simţ deosebit în arta citirii oamenilor.

Ne-am întâlnit la puţină vreme după ce împlinse 50 de ani, într-una din zilele calde de iarnă, când am discutat despre multe care ar trebui să fie rostite cu suflet curat, nici atunci Potcovaru nu s-a plâns de îndelungata şi greoaia navetă de la Motru la Târgu-Jiu. Mai mult decât atât, am discutat despre preocupările soţiei sale, cadru didacatic la Bălăneşti, şi despre cartea pe care am prezentat-o cu mai bine de un an în urmă, unde soţia sa lăsa la îndemâna copiilor abc-ul educaţiei.

Astăzi, după ce şi-a consumat ultima clipă de viaţă în postură de navetist, aveam să aflu de la bunul meu prieten Florin Preda că de ani de zile Aurel Potcovaru le solicita şefilor să-l detaşeze mai aproape de Târgu-Jiu. Indiferenţa umană l-a răpus, dar l-a adus atât de aproape de Dumnezeu, încât nouă, celor care am fost în preajma lui pe acest pământ, ne este greu să acceptăm că a plecat înainte de a ne spune cu vorba, cu sufletul şi privirea aceea de neuitat, „rămas bun!”.

Drum bun, dragă prietene, şi nu uita să semnalizezi la vămile Cerului, nu ca poliţist obiectiv, nici ca poliţist adjectiv, ci ca poliţist moral, o specie totuşi destul de rară printre oamenii în uniformă. Drum bun şi o lacrimă aprinsă în chip de lumânare!

Constantin Bunilă

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here