Poliția, în acțiune în tot județul

1292

Polițiștii din întreaga țară au desfășurat, timp de două săptămâni, o acțiune pentru verificarea legalității transportului public de persoane și respectarea dispozițiilor legale privind măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus. Verificări au fost făcute și în județul Gorj.,,În perioada 6 – 19 iulie, polițiștii gorjeni au desfășurat o acțiune pe raza întregului județ, ce a vizat reducerea victimizării populației prin accidente rutiere în care sunt implicate autovehicule destinate transportului public de persoane și prevenirea răspândirii virusului COVID-19. Totodată, prin acțiune a fost urmărită și verificarea respectării normelor legale care reglementează activitatea de transport, perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor de autovehicule, precum și a normelor privind circulația pe drumurile publice. În urma neregulilor constatate au fost aplicate 263 de sancțiuni contravenționale, din care 75 de sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, 16 pentru nerespectarea prevederilor HG nr. 69/2012, privind condițiile ce trebuie îndeplinite pentru exercitarea ocupației de operator rutier și 15 sancțiuni în baza OG nr.37/2007, privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora”, a declarat Victor Țuhașu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.De asemenea au fost aplicate 142 de sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor Legii Nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
,,Pe timpul desfășurării acțiunii nu au fost înregistrate evenimente rutiere în care să fie implicați cu vinovăție conducătorii autovehiculelor destinate transportului rutier public de persoane. Activitățile s-au desfășurat împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier”, a mai declarat Victor Țuhașu.
Acțiunea s-a desfășurat la nivel național, participând polițiștii rutieri din toate județele, sub coordonarea Direcției Rutiere din IGPR.În urma neregulilor constatate au fost aplicate 5.249 de sancțiuni pentru depășirea vitezei legale, 171 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, 271 pentru folosirea telefonului mobil fără dispozitiv tip ,,mâini libere” și 377 pentru defecțiuni la sistemul de iluminare-semnalizare.,,Pentru alte abateri de la normele rutiere, polițiștii au aplicat 9.646 de sancțiuni contravenționale.Ca măsuri complementare au fost reținute 1.075 de permise de conducere, 640 de certificate de înmatriculare, au fost aplicate 24 de măsuri de suspendare a dreptului de utilizare a autovehiculului, iar în cazul a 102 autovehicule, a fost dispusă imobilizarea. Activitățile s-au desfășurat împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier”, se precizează într-un comunicat al IGPR.Printre cei care au primit amenzi s-a aflat, pe 13 iulie, și un bărbat de 32 de ani, din județul Bacău, depistat în timp ce efectua transport rutier public de persoane cu un microbuz, fără a respecta unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Acesta a fost sancționat, amenda fiind în valoare de 2.000 de lei.Polițiștii Serviciului Rutier Giurgiu au depistat, pe 14 iulie, un bărbat din județul Teleorman, în timp ce ar fi efectuat transport public de persoane, cu un autobuz, fără a folosi cartelă tahograf. Acesta a primit o amendă de 4.000 de lei.Pe 12 iulie, polițiștii rutieri din Dolj au depistat un bărbat de 33 de ani, din județ, care în calitate de pasager într-un autobuz, nu a respectat măsurile pentru prevenirea noului coronavirus.Polițiștii Biroului Rutier Sebeș au depistat, pe 11 iulie, un bărbat de 48 de ani, din județul Alba, în timp ce conducea un microbuz, iar în urma testării acestuia cu aparatul alcooltest, a rezultat valoarea de 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat.,,În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de conducere sub influența alcoolului”, se mai precizează în comunicatul de presă al Poliției Române.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here