Polițe de asigurare pentru profesorii gorjeni. „Despăgubirile sunt consistente”

1474

Nu mai puțin de 1.600 de profesori și angajați din învățământul gorjean beneficiază de polițe de asigurare de grup, plătite de către sindicat. Poliția acoperă riscul de deces, de invaliditate, boli grave sau intervenții chirurgicale, iar despăgubirile pot ajunge până la 10.000 de lei. Asigurarea este valabilă un an.

Polița de asigurare de grup a fost încheiată prin Federația Sindicatelor Libere din Învățământ. „Polița este pentru toți angajații care sunt membri de sindicat, nu doar pentru profesori. Este o asigurare la nivel de țară, încheiată de FSLI, undeva la 120.000 de polițe de asigurare, iar noi, fiecare județ, am încheiat la nivelul nostru pentru un anumit număr de membri de sindicat. La Gorj este vorba de 1.600 de membri de sindicat ai USLI Gorj”, ne-a declarat Constantin Huică, președintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământ Gorj.
Sindicatul a plătit 36 lei/an pentru fiecare membru de sindicat care a dorit să beneficieze de această poliță de asigurare. În plus, dascălii au avut posibilitatea să-și asigure și membrii familiei, contra cost.
„Noi am plătit asigurarea membrilor de sindicat, câte 36 de lei pe an, din cotizațiile lor. Polița e încheiată pe o perioadă de un an. Dumnealor au avut posibilitatea să își asigure și membrii familiei, respectiv soț/soție, copiii până la 23 de ani, părinții cu vârsta până la 65 de ani, pentru care trebuiau să plătească dumnealor suma de 36 de lei. Vorbim de 580 de dependenți ai membrilor de sindicat care au fost asigurați”, a mai precizat liderul USLI Gorj.

Despăgubiri de 10.000 de lei
Asigurarea de viață acoperă riscurile de deces din orice cauză, incluzând aici, pe lângă accidente, și situațiile de îmbolnăviri grave. „Pentru deces din orice cauză, se oferă despăgubire pentru membrii familiei de 10 mii de lei. Mai mult, pentru fiecare zi de spitalizare, societatea plătește 40 de lei/zi, la fel și pentru fiecare zi de concediu medical plătește 40 de lei, pentru maximum 30 de zile pe an. De asemenea, până la 1.000 de lei plătesc decontarea de analize medicale, de tomograf, radiografii sau în ăștia o mie de lei, până la suma de 500 de lei, pot beneficia de plata lentilelor, la recomandarea medicului specialist de a schimba dioptriile. Sunt niște facilități. Compania de asigurări achită până în suma de 5.000 de lei intervențiile chirurgicale din orice cauză, fracturi sau arsuri ca urmare a unui accident. Pentru bolile grave, se oferă despăgubiri de cinci mii de lei”, ne-a mai declarat Constantin Huică, președintele USLI Gorj.
Nu toți angajații din învățământ au încheiat asemenea poliție. „Ne pare rău că nu toată lumea a încheiat polițe. Au fost unități școlare care au refuzat să le încheiem aceste asigurări sau, izolat, membri de sindicat din anumite școli. Asigurarea e valabilă un an de zile, iar despăgubirile sunt consistente. Sunt cadre didactice care deja au beneficiat, cei de la asigurare plătind pentru analize medicale, pentru ochelari, dar și pentru un RMN, de exemplu, au achitat 800 de lei”, a conchis Huică.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here