Pleaşcă, înlocuitorul lui Vătăjelu?

297

Fundaşul de la Pandurii, Marian Pleaşcă, are şanse mari să îmbrace tricoul Universităţii Craiova. În vârstă de 26 de ani, apărătorul lateral al Pandurilor a fost deja la Craiova unde a purtat o rundă de negocieri cu formaţia antrenată de Mulţescu. Pleaşcă ar fi una dintre variantele pentru a suplini plecarea lui Vătăjelu la Sparta Praga, dacă va ajunge la o înţelegere pentru a termina contractul cu formaţia din Tg-Jiu. Marius Briceag ar reveni astfel pe partea stângă a defensivei, iar fotbalistul de la Pandurii ar ocupa flancul drept al apărării. Dacă mutarea nu se va concretiza, doljenii ar putea apela la varianta Bogdan Bucurică. Jucătorul Concordiei Chiajna este pe placul conducerii “juveţilor” datorită apetitului său ofensiv. Există şi posibilitatea ca ambii jucători să ajungă în Bănie, însă atunci pot fi luate în calcul şi alte plecări.
“Va fi un gol pentru noi, dar va fi acoperit de Briceag. Este un jucător tot ofensiv și el. Bogdan avea și rafinament, și calități pentru zona aceea de atac, combinații, gleznă fină. O parte dintre aceste calități le are și Briceag. Vrem să mai aducem un fundaș dreapta și unul stânga. Patronul a spus că va face un efort financiar dacă va fi nevoie”, a spus antrenorul Gigi Mulţescu.
“Trebuie să ne calculăm pașii, să nu facem mari schimbări la nivelul lotului. Stabilitatea, întărirea lotului și creșterea forței de joc a Universității Craiova sunt principalele obiective pe care le avem acum. Pentru a ne bate sus avem nevoie de doi atacanți, un fundaș central și unul lateral. Important este ca ei să vină cu dragoste și convingere că pot scrie istorie sub culorile Universității Craiova. Toți trebuie să înțeleagă spiritul acestui club. Faptul că bogăția noastră nu e contul, că tot suntem la capitolul acestui transfer, ci bucuria sutelor de mii de suporteri”, a declarat şi preşedintele clubului Marcel Popescu.

Vor un atacant român
După experienţa cu Rambe, oficialii Universităţii Craiova nu ţin neapărat să mai testeze pista externă. Golgheterul de la CFR Cluj, Cristi Bud este văzut de Mulţescu drept una dintre variantele ideale pentru atacul formaţiei alb-albastre. Problema este că vârful în vârstă de 31 de ani este curtat de multe echipe din Liga I, dar are şi oferte din străinătate. Irakienii de la FC Zakho, echipă antrentă de Dorinel Munteanu, au intrat pe fir pentru Bud, al cărui contract cu CFR expiră în această vară. Dacă Bud nu va fi convins să vină în Bănie, craiovenii vor intra în lupta pentru George Ţucudean. Atacantul de la Pandurii pare aproape de Astra Girugiu, dar încă poate fi “deturnat”.

15841252_10154730233701397_1749529841_nAstăzi e reunirea
Craiovenii sunt cei mai harnici din Liga I. Universitatea Craiova este prima echipă care se va reuni în 2017, întâlnirea dintre antrenori şi jucători urmând să aibă loc astăzi, la ora 15.30, la Sala Polivalentă. “Juveţii” vor efectua joi, de la ora 14.00, vizita medicală la Policlinica pentru Sportivi Craiova. Seara se va pleca spre București, de unde jucătorii și staff-ul Științei vor decola spre Malta pentru stagiul de pregătire din această iarnă. În perioada 6-27 ianuarie, delegația alb-albastră va fi cantonată la DB San Antonio Hotel din Qawra, St. Paul’s Bay. Din primele informaţii, Universitatea va juca 6 meciuri în această perioadă de verificare, primul fiind chiar împotriva echipei din Bundesliga, Borussia Mönchengladbach.

Vătăjelu încă vrea titlul
Plecat de la “Ştiinţa” în această iarnă, fostul căpitan, Bogdan Vătăjelu, a declarat că are şi regrete. Fundaşul de bandă ar fi vrut cel puţin un trofeu alături de olteni, dar spune că aşteaptă, în vară, medalia de campion. Vătăjelu a spus la plecarea sa în Cehia că foştii săi coechipieri pot câştiga titlul în Liga I. “Mă bazez pe băieți că-mi vor trimite tricoul de campion și medaliile în această primăvară, pentru că am muncit împreună în acest sezon. Sunt mulți băieți valoroși în lot, de aceea sunt convins că Universitatea va găsi cea mai bună soluție pentru acoperirea postului de fundaș stânga”. Un alt regret al lui Vătăjelu este că nu a apucat încă să joace pe noul Ion Oblemenco, Craiova având mari şanse să se mute pe arena modernă din primăvară.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here