Play-off-ul, transformat în circ

350

Președintele Pandurilor crede că lupta în play-off a fost transformată într-un circ mediatic punându-se prea mult accent pe presiunea de dinaintea meciurilor decât pe pregătirea efectivă a acestora.

Ceea ce ar fi trebuit să fie mai atractiv, mai antrenant și, implicit mai valoros, acest play-off a devenit mai mult un circ al declarațiilor din jurul fenomenului și mai puțin legat de spectacolul fotbalistic. Recentele acuze lansate de Marius Șumudică legate de delegarea lui Sebastian Colțescu l-au făcut pe președintele pandurilor să se teamă că sezonul se va încheia nu cu spectacol, ci cu circ: „Aş fi bucuros să realizez că nu aceasta e formula salvatoare pentru a câştiga campionatul, prin contestarea preventivă a fiecărui arbitru înaintea meciurilor, chiar şi a celor care au avantajat în trecut propria echipă. Începem sa transformăm în circ play-off-ul la nivel declarativ şi acest lucru nu va îmbunătăţi produsul la care lucrăm cu toţii, ci îl va devaloriza”, a declarat Narcis Răducan.
La acest circ contribuie, din păcate, fiecare echipă prin declarațiile făcute de oficiali. Recent reintrat în fotbal, pe ușa din dos, MM Stoica a infectat atmosfera meciului dintre Pandurii și Steaua, iar Edi Iordănescu i-a răspuns, e drept, în termeni mai aproape de normalitate, deși poate mai bine ar fi fost să nu-i răspundă. Ionuț Negoiță nu pierde nicio ocazie de a ataca. Oricând și pe oricine, însă victimele favorite par a fi Pandurii și Steaua. De fapt, Pandurii este de mai multă vreme ținta atacurilor patronului dinamovist, care prin tabloidul pe care-l deține a devenit cel mai fervent susținător al retragerii sprijinului CEO pentru sportul gorjean vorbind despre banii pe care statul i-ar da Pandurilor în mod incorect, uitând însă că Dinamo și-a plătit doar un foarte mic procent din datoriile către stat, ceea ce, până la urmă, tot o finanțare de la stat se cheamă. E drept, una mult mai șmecherește mascată. Astra mai are o singură voce, dar ce voce! Cea a lui Marius Șumudică. Acesta nu are în repertoriu doar un limbaj extrem de colorat, ci și un bagaj bogat de gesturi ce sunt mult prea ușor trecute cu vederea. Mut vreme de câteva zile, pe vremea când comisiile federale pregăteau decizia în cazul său legat de pariuri, Șumudică a redevenit un vulcan activ odată cu nefireasca păsuire acordată la recurs. Iar când îi dai omului un deget, Șumudică știe să-ți ia tot ce se poate lua, drept exemplu fiind presiunea pusă pe Sebastian Colțescu înaintea meciului cu Pandurii. De pe lista „saltimbancilor” nu lipsește Viitorul, iar cel care face totul acolo, și pe cele bune, dar și pe cele rele, e „regele”. Gică Hagi spune de multe ori adevăruri care dor despre fotbalul românesc, dar are și extrem de multe derapaje care strică mare parte din lucrurile frumoase pe care le face cu multă trudă și cu banii pe care el i-a muncit din greu pe stadioanele lumii. Și e mare păcat… În încheierea listei punem ASA-ul, echipă care acum tace. Și în afara terenului, dar și în dreptunghiul verde. Ce-i drept, și-au cam făcut suma, au tras cam toate cartușele după acel meci-măcel contra Pandurilor.
Dincolo de ceea ce fac rău conducătorii, un rol important în acest aspect negativ al fotbalului românesc se înscrie și mass-media, care nu doar că promovează astfel de manifestări, ci le și alimentează în căutarea „exclusivului” și „senzaționalului”.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here