Pistoalele cu capse, considerate periculoase de Protecţia Consumatorilor

288

capse explozibile (1)Operatorii economici care vindeau pistoale cu capse în Parcul Central din municipiul Târgu-Jiu au fost amendaţi. Acest lucru a avut loc după ce un copil a fost rănit grav la o mână din cauza unor capse care i-au explodat în mână.

De asemenea, aceste jucării sunt scoase de la vânzare din locurile unde reprezentanţii Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Gorj le găsesc.

Incidentul de sâmbătă în urma căruia un copil a ajuns cu arsuri destul de grave la spital s-a lăsat cu amenzi pentru comercianţi. Astfel, doi operatori economici care comercializau astfel de jucării în Parcul Central din Târgu-Jiu au primit amenzi în valoare de 13 mii de lei iar jucăriile respective au fost scoase de la vânzare. Potrivit Mihaelei Răducanu, şefa Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Gorj, operatorii economici nu ar trebui să mai aprovizioneze unităţile cu asemenea produse, care sunt periculoase pentru copii. Pentru a evita repetarea unor incidente neplăcute, se vor aplica în continuare amenzi operatorilor economici care comercializează astfel de jucării ce pun în pericol sănătatea şi chiar viaţa micuţilor.

Dorina CIOPLEA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here