Phoenix concertează şi aprinde iluminatul festiv la Târgu-Jiu

350

De Ziua Naţională a României, celebra trupă rock Phoenix va aprinde iluminatul specific sărbătorilor de iarnă la Târgu-Jiu, momentul fiind urmat de un impresionant spectacol. Anterior concertului celor de la Phoenix, pe scena ce va fi amplasată în Piaţa Prefecturii vor urca artiştii Ansamblului Folcloric “Doina Gorjului” şi membrii trupei Korsar.

1 decembrie va fi o zi plină pentru târgujieni. Manifestările evocatoare cu ocazia Zilei Naţionale a României vor debuta de la orele dimineţii în Piaţa Prefecturii, fiind urmate de tradiţionala masă oferită de Primăria Târgu-Jiu la un restaurant din apropiere. 2.100 de porţii de fasole cu cârnaţi, murături şi vin fiert vor fi oferite târgujienilor de 1 decembrie. Totodată, două autocare cu pensionari şi studenţi se vor deplasa la Alba-Iulia pentru a reprezenta municipiul Târgu-Jiu la manifestările închinate Zilei Naţionale.
Spectacolele vor începe de la orele 16.00, în Piaţa Prefecturii. Primii care vor urca pe scenă vor fi artiştii şi dansatorii Ansamblului Folcloric Profesionist “Doina Gorjului”, urmaţi de trupa locală Korsar. De asemenea, de la 18.00, un grup de copii vor intona imnul înaintea aprinderii iluminatului ornamental, care, de altfel, vor fi declanşate de membrii legendarei trupe rock Phoenix. Aceştia îi vor încânta pe târgujieni cu piesele arhi-cunoscute ale formaţiei, concertul urmând a se finaliza în jurul orei 19.30. Pentru concertul trupei Phoenix, Primăria Târgu-Jiu va aloca din bugetul local circa 8.000 euro.

7.000 de pachete pentru colindători
Tot în centrul municipiului Târgu-Jiu va fi organizat, în perioada 1-23 decembrie, Târgul de Crăciun 2016, eveniment derulat cu sprijinul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj. Meşterii populari şi comercianţii de decoraţiuni şi alimente tradiţionale le vor pune la dispoziţie târgujienilor şi turiştilor aflaţi în oraşul lui Constantin Brâncuși numeroase produse specifice sărbătorilor de iarnă. De asemenea, în perioada 5-9 decembrie, autorităţile locale vor face la sediul Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică “Constantin Brâncuşi” înscrierile grupurilor de colindători care vor veni să colinde în preajma Sărbătorilor de Iarnă la sediul Primăriei Târgu-Jiu. Pentru acest an, Primăria şi Consiliul Local Târgu-Jiu au pregătit circa 7.000 de pachete cu dulciuri pentru colindătorii care le vor trece pragul.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here