Petrecere pe cinste de “Sfântul Gheorghe” la Teleşti

205

Locuitorii comunei Teleşti s-au bucurat, ieri, de una dintre cele mai frumoase sărbători din această perioadă. Este vorba despre Sărbătoarea “Sf. Gheorghe”. Aceştia au avut parte de un program special, cu muzică şi voie bună, realizat de către profesioniştii Ansamblului “Maria Lătăreţu”.

IMG_4799De la sărbătoare nu au lipsit nici autorităţile judeţului, amfitrionul evenimentului fiind chiar preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, Ion Călinoiu. În cadrul acestor manifestări a fost lansată şi revista “Tradiţii Teleştene”.
IMG_4840Sărbătoarea “Sf. Gheorghe” este de altfel respectată cu sfinţenie de gorjeni, mai ales de cei din zona rurală. Există foarte multe tradiţii şi obiceiuri legate de această sărbătoare, însă printre cele mai cunoscute la noi este aceea ca în această zi fiecare om să meargă la un cântar pentru a se cântări şi asta pentru a fi feriţi de rele şi pentru a fi sprinteni tot anul. De asemenea, oamenii de la ţară obişnuiesc să-şi împodobească stâlpii de la poarta casei cu ramuri de salcie pentru a fi feriţi de boli şi pagubă.
Andrada Bărăitaru

IMG_4874IMG_4877IMG_4882

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here