Petrecăreții, speriați cu amenzi. „Controalele se vor intensifica”

735

Evenimentele private sunt interzise în această perioadă, când cazurile de Covid au explodat iarăși, dar tot mai mulți gorjeni ignoră restricțiile. Din acest motiv, autoritățile anunță că se vor intensifica controalele. Iar amenzile pot ajunge până la 15.000 de lei.

„Având în vedere faptul că organizarea de evenimente private a luat o amploare îngrijorătoare în județul Gorj, iar numărul infectărilor cu COVID-19 este într-o continuă creștere, reamintim opiniei publice că, potrivit Hotărârii de Guvern nr. 34 din 6 ianuarie 2022, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, începând cu data de 8 ianuarie 2022 și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, este interzisă organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive și alte asemenea).
Respectarea aplicării acestei măsuri se urmărește de către instituțiile din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, tocmai de aceea, pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2, în perioada următoare, se vor intensifica controalele.
Amenda pentru cei care încalcă aceste prevederi legale este între 3.000 și 15.000 lei”, a anunțat Prefectura Gorj.

Două amenzi pentru un chef la Stănești
Polițiștii au aplicat în weekend două amenzi pentru un chef organizat la Stănești. „În seara zilei de 22/23 ianuarie a.c., polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Târgu-Jiu au constatat faptul că este organizat un eveniment privat la punctul de lucru al unei societăți comerciale din comuna Stănești. Având în vedere aceste aspecte, polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale, cu amendă în valoare de 3.000 de lei, față de organizatorul evenimentului, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
De asemenea, și administratorul societății, o femeie, de 47 ani, din municipiul Târgu-Jiu, a fost sancționat contravențional cu suma de 5.000 lei, pentru că a permis să fie desfășurate activități specifice obiectului de activitate după orele 2200, încălcând astfel prevederile art. 65, alin. 1, lit. q din Legea nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 raportat la art. 9, pct. 6 din Anexa nr. 3 a H.G. 34/2022 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României”, a comunicat IPJ Gorj.
Gorjul a intrat în scenariul galben, rata de infectare fiind de 2,14 cazuri la mia de locuitori. În ultimele două săptămâni s-au înregistrat 752 de cazuri de Covid. Sunt 13 localități în scenariul roșu, municipiul Târgu-Jiu fiind la limită – 2,96.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here