Peste trei mii de gorjeni sunt dependenţi de insulină

267

Potrivit, pe parcursul anului trecut au fost diagnosticate cu diabet zaharat peste 1.400 de persoane din judeţul nostru. În total, la nivelul judeţului Gorj sunt în evidenţele medicilor peste trei mii de insulino-dependenţi, din 15.356 de diabetici.

La ora actuală, la nivelul judeţului nostru sunt prinşi în evidenţele medicilor nu mai puţin de 15.356 diabetici. Dintre aceştia, 3.269 sunt dependenţi de insulină. „Avem 3.269 insulino dependenţi, 12.087 neinsulino dependenţi. Din totalul de 15.356 de persoane diagnosticate cu diabet, 8.543 provin din mediul urban”, precizează dr. Lucreția Pârcălăboiu, coordonator judeţean al Programului de Diabet Zaharat, şeful compartimentului de Diabet Zaharat din cadrul Spitalului Judeţean de Urgență Târgu-Jiu. Din păcate, la nivelul județului nostru sunt și 34 de copii diagnosticați cu diabet.

Sfatul specialiştilor
Specialiştii spun că pentru a reduce numărul îmbolnăvirilor, cetăţenii ar trebui să elimine din viaţa lor factorii de risc: fumatul, consumul dăunător de alcool, sedentarismul, alimentaţia nesănătoasă, obezitatea, stresul. Trebuie precizat că evitarea factorilor de risc în relaţie cu diabetul – fumatul, consum excesiv de alcool, sedentarismul, alimentaţia nesănătoasă, obezitatea şi stresul – adică adoptarea unui stil de viaţă sănătos reprezintă o direcţie prioritară de acţiune pentru politica Ministerului Sănătăţii în scopul prevenirii bolilor netransmisibile.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here